Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Centar za ženske studije ×

Najava • 23.06.2021.

Predavanje Vesne Barilar 'Zagorkine Zlice od Opaka – kakvu nam priču pričaju njezine mračne ženske figure'

Marija Jurić Zagorka stvorila je u svojim romanima i brojne ženske likove mračnih osobnosti koje se, jednako kao i pozitivke, opiru patrijarhalnim kulturnim definicijama ženstva. Predavanje 'Zagorkine Zlice od Opaka – kakvu nam priču pričaju njezine mračne ženske figure' Vesne Barilar održat će se u srijedu, 23. lipnja putem Zoom platforme.
Najava • 30.09.2020.

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima'

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima' održat će se u srijedu 30. rujna u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Vijest • 18.09.2020.

Poziv na prijavu izlaganja za Dane Marije Jurić Zagorke 2020.

Centar za ženske studije Zagreb u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu poziva na sudjelovanje u znanstveno-književnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem 'Rizici i resursi: Rod i politika raspodjele'. Skup će se održati u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke 20. i 21. studenog 2020. u Zagrebu.
Vijest • 31.08.2020.

Zagorkin književni klub – poziv za prijave!

Volite čitati Zagorku? Željeli biste voditi razgovore o njezinoj književnosti, njezinim romanima, junacima i junakinjama, zanimljivim i začudnim imaginarijima, s drugim pasioniranim Zagorkinim čitateljima i čitateljicama? Prijavite se na novu aktivnost Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke – Zagorkin književni klub!
Najava • 21.11.2019.

13. Dani Marije Jurić Zagorke - Emocija, manipulacija, legitimacija

Centar za ženske studije poziva vas na 13. Dane Marije Jurić Zagorke koji će se održati od 21 do 26. studenog u Zagrebu. U četvrtak 21. studenog u 10 sati bit će položen vijenac na grobu Marije Jurić Zagorke na Mirogoju, a od 11 do 16 sati Memorijalni će stan Marije Jurić Zagorke biti otvoren za javnost.
Najava • 02.03.2017.

Program obilježavanja 144. godišnjice rođenja Marije Jurić Zagorke

Povodom 144. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke Centar za ženske studije organizira program koji uključuje predavanje 'Dvije Marije' Žarke Vujić te večernju šetnju 'Zagorkina priča' koja vas vodi Gornjim gradom i mjestima koja su obilježila događaje iz najčitanijeg Zagorkinog djela 'Grička vještica'...