Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.05.2016.

Predstavljanje europskog projekta New Voices
Održava se
31.05.2016. u 11h

Predstavljanje europskog projekta New Voices, u organizaciji platforme Literature Across Frontiers, održat će se u utorak 31. svibnja u 11 sati u Hotel Westin. Festival europske kratke priče i književni klub Booksa pozivaju vas na kavu i kolače s ovogodišnjim gostima, partnerima iz LAF-a i domaćim akterima na književnoj sceni, a predstavit će se i dvoje ovogodišnjih laureata: Rumena Bužarovska i Zoran Pilić.

Međunarodni žiri sačinjen od članova prestižnih književnih institucija i festivala izabrao je za posebnu promidžbu desetero najzanimljivijih pisaca koji trenutno djeluju u Europi. Pobjednici su proglašeni na Londonskom sajmu knjiga, 14. travnja 2016. u sklopu projekta Literary Europe Live, u organizaciji međunarodne platforme za poticanje književne razmjene, Literature Across Frontiers (LAF).

New Voices u 2016. su: Juana Adcock (Meksiko/Škotska), Bruno Vieira Amaral (Portugal), Clare Azzopardi (Malta), Rumena Bužarovska (Makedonija), Erika Fatland (Norveška), Albert Forns (Španjolska), Anja Golob (Slovenija), Árpád Kollár (Srbija/Mađarska), Ciwanmerd Kulek (Kurdistan), Zoran Pilić (Hrvatska).

Literature Across Frontiers europska je platforma za književnu razmjenu, program književnih inicijativa te mreža partnerskih organizacija čiji je cilj unaprijediti europsku kulturnu razmjenu na području književnosti i prevođenja kroz multilateralnu suradnju koja uključuje istraživanja kulturne politike kao i publikacije, osposobljavanje prevoditelja te unapređenje njihovih vještina, zajedničko sudjelovanje na međunarodnim sajmovima knjiga, književnim festivalima i drugim forumima, organizaciju većih projekata, konferencija i radionica.

Literary Europe Live (LEuL) najnoviji je projekt LAF-a, okuplja šesnaest književnih festivala i organizacija, između ostalih FEKP i Booksu, i prostora iz različitih dijelova Europe s ciljem poticanja i promoviranja programa u kojima se ogleda bogatstvo i raznolikost europskog književnog krajobraza. Centralni program LeuLa je odabir New Voices koji za cilj ima prepoznati nove književne talente i pružiti im potporu te raditi na razvoju publike koja će znati prepoznati važnost književnosti u prijevodu. 

Literary Europe Live financira se iz EU programa Kreativne Europa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –