Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.01.2024.

Predstavljanje knjige 'Figure i stilovi' Krešimira Bagića
Održava se
18.01.2024. u 19h

Predstavljanje knjige "Figure i stilovi" Krešimira Bagića, održat će se u četvrtak 18. siječnja s početkom u 19 sati, u prostorima Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Na predstavljanju sudjeluju: Gabrijela Bionda, Nataša Govedić, Branko Čegec i Krešimir Bagić.

"Figure i stilovi" su kompaktna i domišljena cjelina u kojoj se iz perspektive stilističke kritike u najširem smislu analiziraju različiti retorički, književni i kulturni fenomeni. Knjiga nije samo važan prinos stilističkim, nego i književnokritičkim i kulturnokritičkim raspravama. Njome se s jedne strane proširuje razumijevanje konkretnih koncepata i fenomena stilistike i retorike te se dobiva uvid u svrhovitost i važnost razumijevanja njihove kulturne upotrebe, a s druge se strane složeni književni fenomeni interpretiraju na originalan način čime se produbljuje njihovo shvaćanje i važnost. Zbog odabira istraživačkih tema, sustavnosti i jasnoće analize te interpretativne preciznosti i metodološke konzistentnosti, ona je znanstveni i kulturni
događaj. (Tvrtko Vuković)

Krešimir Bagić

Figure i stilovi

  • Meandarmedia 06/2023.
  • 327 str., meki uvez
  • ISBN 9789533343204

'Figure i stilovi' Krešimira Bagića su kompaktna i domišljena cjelina u kojoj se iz perspektive stilističke kritike u najširem smislu analiziraju različiti retorički, književni i kulturni fenomeni. Knjiga nije samo važan prinos stilističkim, nego i književnokritičkim i kulturnokritičkim raspravama. Njome se s jedne strane proširuje razumijevanje konkretnih koncepata i fenomena stilistike i retorike, a s druge se strane složeni književni fenomeni interpretiraju na originalan način.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –