Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Krešimir Bagić ×

Najava • 18.01.2024.

Predstavljanje knjige 'Figure i stilovi' Krešimira Bagića

Predstavljanje knjige 'Figure i stilovi' Krešimira Bagića, održat će se u četvrtak 18. siječnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu u kojoj se iz perspektive stilističke kritike analiziraju različiti retorički, književni i kulturni fenomeni, predstavit će Gabrijela Bionda, Nataša Govedić, Branko Čegec i Krešimir Bagić.
Kritika • 20.10.2023.

Krešimir Bagić : Figure i stilovi / Republika stiha

Bagić u više navrata o sebi i drugim kritičarima piše kao o kroničarima poezije – onima koji, s obzirom na rečenu inflaciju, nastoje držati korak primarno pokušavajući konstatirati činjenicu da sva sila naslova ne znači puku statistiku: posrijedi su knjige koje imaju svoj identitet, a od kojih su, neovisno o kvalitativnom aspektu, mnoge recepcijski zanemarene, dok su neke neopravdano hvaljene.
Najava • 09.06.2023.

27. Kvirinovi poetski susreti

27. Kvirinovi poetski susreti jedna je od najznačajnijih pjesnička manifestacija u Hrvatskoj, a održava od 9. do 11. lipnja 2023. godine u Sisku. Na Susretima se dodjeljuju dvije nagrade Plaketa sv. Kvirina, rad akademskog kipara Zlatka Brkića, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu i Nagrada za najbolju knjigu poezije, autoru do 35. godine, objavljenu između dva Susreta.
Vijest • 06.07.2022.

Krešimir Bagić osvojio Nagradu 'Tin Ujević' 2022.

Ovogodišnji dobitnik Nagrade 'Tin Ujević' za najbolju zbirku poezije objavljenu u prošloj godini je Krešimir Bagić za knjigu pjesama 'Ponornice'. Nagrada je dodijeljena na svečanosti 5. srpnja u Tinovoj kuli u Vrgorcu. Nagradu je dobitniku uručio predsjednik DHK-a Zlatko Krilić, u društvu gradonačelnika Vrgorca Mile Hercega.
Najava • 11.04.2022.

Poezija u drugom filmu, gostuje Krešimir Bagić

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokreće novo mjesto poezije u gradu! Prvi gost Poezije u drugom filmu je pjesnik, književni kritičar i profesor stilistike Krešimir Bagić, autor pjesničkog opusa od desetak pjesničkih knjiga, uz znanstvena, esejistička i kritička izdanja. Povod gostovanju njegova je nova pjesnička knjiga poezije 'Ponornice'.
Kritika • 26.07.2017.

Krešimir Bagić : Uvod u suvremenu hrvatsku književnost

Opisati književni život nekoga desetljeća znači pristupiti gradivu nužno selektivno, zbog čega je trebalo štogod žrtvovati da bi se dobio presjek karakterističnih poetičkih koncepata, prikazivačkih i stilskih strategija, romanesknih i dramskih modela. Taj je pristup Bagić objasnio florealnom metaforom, tumačeći da je tražio 'stabla s mahovinom kako bi se tom šumom mogao nesmetano kretati'.
Najava • 03.10.2013.

Promocija knjige poezije Krešimira Bagića 'Plaši li te moja boja'

Promocija nove knjige poezije Krešimira Bagića "Plaši li te moja boja" održat će se u četvrtak 3. listopada u 19:30 sati, u zagrebačkom cafeu U dvorištu. Odustanite od besmrtnosti i otiđite na promociju na kojoj će vas dočekati Krešimir Bagić, Miroslav Mićanović i Branko Čegec.
Videoteka • 16.09.2012.

Mali noćni video - Pisci na mreži - 3. i 4. epizoda: Krešo Bagić i Edo Popović

Početkom 2011. godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" s namjerom da na originalan način učini složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje. Večeras vam skrećemo pažnju na dvije "epizode", 3. u kojoj je gostovao Krešimir Bagić i 4. u kojoj je gost bio Edo Popović.