Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Krešimir Bagić ×

Vijest • 06.07.2022.

Krešimir Bagić osvojio Nagradu 'Tin Ujević' 2022.

Ovogodišnji dobitnik Nagrade 'Tin Ujević' za najbolju zbirku poezije objavljenu u prošloj godini je Krešimir Bagić za knjigu pjesama 'Ponornice'. Nagrada je dodijeljena na svečanosti 5. srpnja u Tinovoj kuli u Vrgorcu. Nagradu je dobitniku uručio predsjednik DHK-a Zlatko Krilić, u društvu gradonačelnika Vrgorca Mile Hercega.
Najava • 11.04.2022.

Poezija u drugom filmu, gostuje Krešimir Bagić

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokreće novo mjesto poezije u gradu! Prvi gost Poezije u drugom filmu je pjesnik, književni kritičar i profesor stilistike Krešimir Bagić, autor pjesničkog opusa od desetak pjesničkih knjiga, uz znanstvena, esejistička i kritička izdanja. Povod gostovanju njegova je nova pjesnička knjiga poezije 'Ponornice'.
Razgovor • 27.10.2021.

Krešimir Bagić: Kada sam pjesnik, ne uzdam se u pomoć kritičara i profesora Bagića

Nisam autor koji misli da mu je misija dizati revoluciju. Revolucionari posežu za parolama kojima se snaga, nerijetko i vjerodostojnost, veoma brzo potroši. Pjesnik treba tražiti prikladna sredstva reakcije ili ih graditi unutar pjesničkog jezika. Ako posegne i za parolom, ona treba biti estetizirana. Doista vjerujem da ironija, sarkazam, čak i cinizam u nekim situacijama mogu biti temelj lirske polemičnosti.
Najava • 24.09.2018.

Druženje s pjesnicima i poezijom uživo

Druženje s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta 'Poezija to go', održat će se u ponedjeljak, 24. rujna u dvorani Müller kina Europa. Nastupaju pjesnici: Krešo Bagić, Tomislav Bajsić, Diana Burazer, Božidar Brezinšćak Bagola i Evelina Rudan te Sonja Zubović.
Najava • 27.03.2018.

Poezija u dvorištu – pjesnik i kritičar Krešimir Bagić

Gost je Krešimir Bagić, a tema je Poezija i kritika – od pogleda do svijeta. Poeziju čitaju glumci: Ivan Ožegović, Barbara Videc, Katarina Strahinić, Ana-Marija Žužul i Damjan Simić. Program vode Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 23.05.2009.

Tribina 'Jutro poezije' : Krešimir Bagić

Krešimir Bagić, autor koji je svoj pjesnički rukopis uobličio potkraj osamdesetih godina i koji je jedan od reprezentativnih pjesnika kvorumaškoga naraštaja, predstavit će se na redovnoj tribini "Jutra poezije", u subotu, 23. svibnja 2009., od 11 sati, u caffe baru "Krivi put" u Zagrebu. Voditelj tribine je Robert Roklicer.
Najava • 31.05.2007.

Književne večeri u SC-u!

Književne večeri u SC-u idu dalje u sklopu Prvog svjetskog Festivala doživljaja, a ovoga četvrtka, 31. 5. 2007. u KLUBU SC-a i s početkom u 20 sati moći ćete doživjeti otipkane utiske imaginarnog i iskustvenog Pariza. U tome će vam pomoći Sibila Petlevski, Ivica Prtenjača, Dino Milinović i Damir Karakaš, te mlade snage Kruno Čudina i Goran Bogunović. Svoj iskustveni ili neiskustveni doživljaj Pariza,...
Najava • 09.05.2007.

U polutami predgrađa (promocija)

Izdavačka kuća Disput poziva sve ljubitelje poezije, Dubrave i Tržnice u Dubravi na predstavljanje pjesničke knjige Krešimira Bagića «U polutami predgrađa» (Disput, 2006) koje će se održati u srijedu, 9. svibnja 2007. s početkom u 19.30 u Maloj dvorani Kulturnog centra Dubrava (Dubrava 51a). Uz autora u programu predstavljanja sudjelovati će brojna zanimljiva lica a za dobro raspoloženje odgovoran je...