Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Krešimir Bagić ×

Najava • 24.09.2018.

Druženje s pjesnicima i poezijom uživo

Druženje s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta 'Poezija to go', održat će se u ponedjeljak, 24. rujna u dvorani Müller kina Europa. Nastupaju pjesnici: Krešo Bagić, Tomislav Bajsić, Diana Burazer, Božidar Brezinšćak Bagola i Evelina Rudan te Sonja Zubović.
Najava • 27.03.2018.

Poezija u dvorištu – pjesnik i kritičar Krešimir Bagić

Gost je Krešimir Bagić, a tema je Poezija i kritika – od pogleda do svijeta. Poeziju čitaju glumci: Ivan Ožegović, Barbara Videc, Katarina Strahinić, Ana-Marija Žužul i Damjan Simić. Program vode Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Kritika • 26.07.2017.

Krešimir Bagić : Uvod u suvremenu hrvatsku književnost 1970. – 2010.

Knjigu 'Uvod u suvremenu hrvatsku književnost 1970.-2010.' Krešimir Bagić je podijelio je u četiri dekadne cjeline, počevši od sedamdesetih. Svaka pak od četiri suvremene dekade podijeljena je na tekst i kontekst. U tekst spada poezija, proza i drama; u kontekst opća povijest, svjetska i domaća, povijest filma, glazbe, umjetnički, društveni i kulturni fenomeni…
Kritika • 26.07.2017.

Krešimir Bagić : Uvod u suvremenu hrvatsku književnost

Opisati književni život nekoga desetljeća znači pristupiti gradivu nužno selektivno, zbog čega je trebalo štogod žrtvovati da bi se dobio presjek karakterističnih poetičkih koncepata, prikazivačkih i stilskih strategija, romanesknih i dramskih modela. Taj je pristup Bagić objasnio florealnom metaforom, tumačeći da je tražio 'stabla s mahovinom kako bi se tom šumom mogao nesmetano kretati'.
Najava • 03.10.2013.

Promocija knjige poezije Krešimira Bagića 'Plaši li te moja boja'

Promocija nove knjige poezije Krešimira Bagića "Plaši li te moja boja" održat će se u četvrtak 3. listopada u 19:30 sati, u zagrebačkom cafeu U dvorištu. Odustanite od besmrtnosti i otiđite na promociju na kojoj će vas dočekati Krešimir Bagić, Miroslav Mićanović i Branko Čegec.
Vijest • 29.06.2006.

"U polutami predgrađa" - nova zbirka pjesama Krešimira Bagića

Krešimir Bagić, autor koji je svoj pjesnički rukopis uobličio potkraj osamdesetih godina i koji je jedan od reprezentativnih pjesnika kvorumaškoga naraštaja, upravo je u izdanju Disputa objavio šestu pjesničku zbirku "U polutami predgrađa". Zbirka obuhvaća sedamdesetak pjesama u kojima se pojavljuju Bagićeve opsesivne teme i motivi (svakodnevica, jezik, tržnica u Dubravi, zrak, ptica, nogomet), ali i...