Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.01.2018.

Predstavljanje knjige 'Gvalup i druge priče' Tamare Bakran
Održava se
22.01.2018. u 19h

Predstavljanje knjige "Gvalup i druge priče" (Naklada Mala zvona, 2017) održat će se u ponedjeljak 22. siječnja u 19 sati, u zagrebačkom kafeu Botaničar (Marulićev trg 6).

Knjigu će predstaviti njezina autorica Tamara Bakran, ilustratorica Željka Cupek, urednica Sanja Lovrenčić, te pjesnikinja Sanja Baković.

Djevojčica koja jaše na zecu, dječak koji s jednim stablom kreće u pustolovinu, teglenica koja se pobunila, faunčić u vilinskoj obitelji, kip koji je odlučio živjeti pokraj bare, zvijezda koja je prije vremena pala s neba, puran kojemu teško pada što više nije gospodar dvorišta... Priče Tamare Bakran raznolike su kao njezini junaci. U njima se miješaju prizori očuđene dječje svakodnevice – u kojoj se pri pranju kose zbog vruće vode mogu pojaviti i vatrogasci, a skok u lokvu vodi u nepoznato – s motivima bajki i slobodnom invencijom.

Tamara Bakran

Gvalup i druge priče

  • Mala zvona 11/2017.
  • 84 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537760755
  • Cijena 118.00 kn

Priče Tamare Bakran raznolike su kao njezini junaci. U njima se miješaju prizori očuđene dječje svakodnevice – u kojoj se pri pranju kose zbog vruće vode mogu pojaviti i vatrogasci, a skok u lokvu vodi u nepoznato – s motivima bajki i slobodnom invencijom. Knjigu je ilustrirala Željka Cupek.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –