Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.11.2018.

Predstavljanje knjige Ivana Vidića 'San od tisuću ljeta'
Održava se
29.11.2018. u 19h

Predstavljanje knjige Ivana Vidića "San od tisuću ljeta" (Hena com, 2018) održat će se u četvrtak, 29. studenog u 19 sati u Dvorani Müller Kina Europa u Zagrebu (Varšavska 3).

Sudjeluju: Nada Gašić, Dinko Telećan, Srđan Sandić, Sreten Mokrović i Ivan Vidić.

Kako bi izgledao život u Hrvatskoj da država kojim slučajem proda vodovod Amerikancima, a liječnici u bolnicama ostanu bez kirurškog konca? Može li se u Lijepoj našoj stvoriti dobar biznis na kupusu ili možda ostvariti značajan prihod pokretanjem jajare? Kakva je to Banda Velikog Petka, zašto policija nadgleda vrane osumnjičene za korupciju i tko je osnovao masonski red tajanstvena naziva Genius Ordo?

U zbirci "San od tisuću ljeta" Ivan Vidić nikoga ne štedi; svi su onakvi kakvi doista jesu kad padnu maske – na tapeti su političari, državni službenici, poduzetnici, kriminalci i cajke, novinari, liječnici i taj mitski "narod" koji šuti i trpi. Na trenutak se čini da je Vidić ovaj put zaista pretjerao, jer takvo nešto nikad se ne bi moglo dogoditi u stvarnosti, no dok se čitatelj grohotom smije ovoj punokrvnoj satiri, žalac gorčine što pulsira u pleksusu potvrđuje da je Vidićeva književnost izvanserijski maštovita, ali i da bi je stvarnost lako mogla slijediti.

Ivan Vidić

San od tisuću ljeta

  • Hena com 11/2018.
  • 220 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592283
  • Cijena 119.00 kn

U zbirci 'San od tisuću ljeta' Ivan Vidić nikoga ne štedi – na tapeti su političari, državni službenici, poduzetnici, kriminalci i cajke, novinari, liječnici i taj mitski 'narod' koji šuti i trpi. Dok se čitatelj grohotom smije ovoj punokrvnoj satiri, žalac gorčine što pulsira u pleksusu potvrđuje da bi je stvarnost lako mogla slijediti.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –