Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.05.2009.

Predstavljanje knjige 'Knjiga, tranzicija, iluzija'
Održava se
18.05.2009.

Predstavljanje knjige Nives Tomašević i Mihe Kovača "Knjiga, tranzicija, iluzija" u izdanju Naklade Ljevak, održat će se u ponedjeljak, 18. svibnja 2009. u 18 sati, u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu (Trg bana Jelačića 7/1).

O knjizi govore:

prof. dr. sc. Dubravka Oraić Tolić,
prof. dr. sc. Andrea Zlatar,
prof. dr. sc. Jasna Horvat,
autori Nives Tomašević i Miha Kovač,
i urednica Nada Brnardić.

Knjiga "Knjiga, tranzicija, iluzija" napisana je iz pera dugogodišnjih urednika, djelatnika u izdavaštvu, donosi neposredna iskustva i spoznaje o nakladništvu u doba tranzicije. U središtu interesa uredničkoga dvojca Nives Tomašević i Mihe Kovača nalazi se sudbina knjige pred izazovima novih medija i globalnoga tržišta. Autori se bave sudionicima u proizvodnji fenomena knjige, od autora i autorskih prava do urednika i čitatelja, osvrću se na tranziciju u hrvatskim i slovenskim izdavačkim divovima.

Knjiga promatra fenomen „knjige“ kao proizvod nakladničke industrije u suvremenim tranzicijskim procesima te daje uvid utjecaja globalnog tržišta na tranziciju u percepciji kulture, kao i samog izdavaštva.

Uz pregled nakladništva u Hrvatskoj i Sloveniji, autori nakladništva ovih dviju zemalja uspoređuju s izdavaštvom u Velikoj Britaniji i Americi. Upozoravaju i na nove trendove u nakladništvu, prije svega na izazove oblikovane u elektroničkoj knjizi, ali i na utjecaj prodora kineske tiskarske industrije na europsko i svjetsko tržište.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –