Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.02.2018.

Predstavljanje knjige Mirka Božića 'Kristalno zvono'
Održava se
12.02.2018. u 19h

Predstavljanje knjige Mirka Božića "Kristalno zvono" (Fraktura, 2017) održat će se u ponedjeljak 12. veljače u 19 sati u dvorani Müller kina Europa (Varšavska 3, Zagreb).

Uz autora o knjizi će govoriti Andrija Škare i Seid Serdarević.

Majčina kuharica, prepuna recepata za sva obična, svakodnevna jela, za kolače koji su se radili o slavljima ili da se u kući ima nešto slatko, Mirku Božiću poslužila je kao okidač da ispiše niz pripovijedaka o rodnome Mostaru, o obitelji, odrastanju, o sebi. Pjesnički zaigran, poput djeteta pred bombonijerom, autor svakim novim okusom, svakom poslasticom uranja dublje u sjećanje te rekreira svijet izgubljen u vihoru rata i bolesti.
 
Ovaj složenac pred čitateljem se otvara kao rasuti roman, kao poznata priča jer ona je jednako posebna i univerzalna priča o sazrijevanju i shvaćanju svijeta oko sebe. Poput kolača, brižno pripravljanog, posluženog s ljubavlju "Kristalno zvono" postaje najljepši i najtrajniji spomen koji umjetnik može sagraditi majci te darovati gradu djetinjstva.

Mirko Božić

Kristalno zvono

  • Fraktura 08/2017.
  • 211 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532668889
  • Cijena 139.00 kn

Majčina kuharica, zapisana u tipičnom socijalističkom rokovniku, prepuna recepata za sva obična, svakodnevna jela, poslužila je Mirku Božiću kao okidač da ispiše niz pripovijedaka o rodnome Mostaru, o obitelji, odrastanju, o sebi. Poput kolača, brižno pripravljanog, posluženog s ljubavlju 'Kristalno zvono' postaje lijepi i trajni spomen koji umjetnik može sagraditi majci te darovati gradu djetinjstva.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –