Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Mirko Božić ×

Kritika • 03.05.2019.

Wole Soyinka : Vrijeme rasapa

O mnogim afričkim zemljama mogla bi se napisati ovakva knjiga, no jedino bi je Wole Soyinka mogao napisati na ovaj način. To prije svega znači da je jezik, kojim on sam iznimno vješto i inovativno barata, najprikladniji za govor o tragedijama, a da pritom izbjegava zamku patetike i deklamatorskog pijeteta, što je danas više iznimka nego pravilo.
Izvještaj • 05.02.2019.

Odisejeva književna pećina

Svaka književna rezidencija polako ali sigurno mijenja mjesto na kojem se nalazi. A Odisejevu otoku to zasigurno treba. Posebno kada Međunarodna biblioteka poezije konačno otvori svoja vrata, koja će, po prvi put nakon nekoliko stoljeća, dati novi život otočkom kulturnom životu, iz kojeg se razvijaju svi drugi aspekti života kao takvog.
Najava • 29.08.2018.

Tribina Disku(r)sija: Mirko Božić i Katja Grcić

Tribina Disku(r)sija koja će se održati u srijedu, 29. kolovoza u Kulturnoj ustanovi galeriji Kula u Splitu, predstavit će gosta rezidencijalnog programa Udruge KURS - mostarskog pisca i prevoditelja Mirka Božića, te splitsku pjesnikinju, prozaisticu i prevoditeljicu Katja Grcić.
Kritika • 28.03.2018.

Mirko Božić : Kristalno zvono

Rokovnik s majčinim receptima Božiću služi za rekonstrukciju majčinog identiteta koja mu nedostaje u sjećanju, prisutna je samo u fragmentima, kao crno-bijela fotografija i duh. Riječ je uglavnom o desertima koji dolaze na samom kraju jela što je simbolički povezano sa završetcima koji ga muče, odnosili se na prerani završetak majčinog života, propast grada Mostara ili rasap zemlje u kojoj je odrastao.
Najava • 12.02.2018.

Predstavljanje knjige Mirka Božića 'Kristalno zvono'

Predstavljanje knjige Mirka Božića 'Kristalno zvono' održat će se u ponedjeljak 12. veljače u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti Andrija Škare i Seid Serdarević.