Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.08.2018.

Tribina Disku(r)sija: Mirko Božić i Katja Grcić
Održava se
29.08.2018. u 20h

Kristalno zvono Božić Mirko
Nosive konstrukcije Grcić Katja

Tribina Disku(r)sija koja će se održati u srijedu, 29. kolovoza u 20 sati, u Kulturnoj ustanovi galeriji Kula u Splitu, predstavit će gosta rezidencijalnog programa Udruge KURS - mostarskog pjesnika, proznog pisca i prevoditelja Mirka Božića, te splitsku pjesnikinju, prozaisticu i prevoditeljicu Katja Grcić

Moderator je Marijo Glavaš.

O autorima:

Mirko Božić rođen je 1982. u Mostaru, gdje je diplomirao na Filozofskom Fakultetu. Piše poeziju, prozu, esejistiku, te se bavi književnim prevođenjem. Kolumnist je na portalu Literatura te kritičar portala Moderna vremena. Osnivač je regionalnog književnog festivala Poligon u Mostaru. Dosad je objavio tri zbirke pjesama, monografiju "Mostar iza kulisa" (HDHS Kosača, 2017.) te roman "Kristalno zvono" (Fraktura, 2017.). 

Dobitnik je Šimićeve nagrade (2000.), nagrade "Zdravko Pucak" (Karlovac, 2012.) te nagrade Festivala Vilenica (2014.). Gostovao je na književnim festivalima i rezidencijama u BiH i inozemstvu (Voix Vives, Kurs, Polip, itd.), a preveden je na engleski,francuski,španjolski, danski, poljski, češki, slovački i njemački.

 
Katja Grcić rođena je 1982. u Splitu. Njemački i engleski jezik i književnost diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Stručna usavršavanja pohađala je pri Sveučilištu Karl-Franz u Grazu te Institutu za prevoditelje i tumače u Beču. Nakon dugogodišnjeg objavljivanja u časopisima i na radiju, 2015. objavljuje prvu zbirku pjesama pod nazivom “Nosive konstrukcije” u izdanju nakladnika Meandar Media. Zbirka je u Splitu predstavljena u suradnji s dramaturginjom Anom-Marijom Fabijanić i polaznicima Glumačkog studija Kazališta Playdrama. 2018. u izdanju Meandar Medie objavila je i svoju drugu, ovaj put dvojezičnu, zbirku poezije pod nazivom “Ljeto / Summer”. 2019. kod istog se nakladnika očekuje i objavljivanje njenog proznog prvijenica “Pisma Ziti”. Osim poezije i proze piše i dramske tekstove (“Molekule”, “Smrtopis / Prekinuta veza”).

2017. ušla je u uži izbor nagrade Sedmica (za prozni tekst) portala Kritična masa. Pojedine pjesme i ciklusi prevedeni su joj na slovenski, poljski, češki, slovački, engleski i njemački jezik. Sudjelovala je na brojnim domaćim i internacionalnim književnim festivalima i konferencijama, bilo kao autorica, prevoditeljica ili moderatorica. Živi i radi u Splitu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –