Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Katja Grcić ×

Kritika • 07.05.2024.

Katja Grcić i Edi Matić - dvije nove knjige pjesama

Novu zbirku Katje Grcić, najmanje zbog onog najuočljivijeg koncepcijskog trika, pošteno je smjestiti u sam vrh prošlogodišnje domaće produkcije. S druge strane, Matićev angažman ukazuje i na izlete uspješnih prozaika u poeziju koji, makar se o tome najčešće tek šapuće, ne završavaju uvijek dobro. Neotradicionalizam sam po sebi nije nužno manje vrijedan, a pojedini tekstovi zbirke to i dokazuju.
Kritika • 05.10.2020.

Katja Grcić : Pisma Ziti

'Pisma Ziti' su izvor je iz kojeg će ponajviše izvući ljudi s iskustvom života u zajednici. Autoričina junakinja također je dio jedne takve zajednice, gnijezda koje proverbijalno grije i smrdi istovremeno, i u svojim previranjima neprestano se klacka između zova nesigurnosti vanjskoga i duhovnog komfora u kojem nema izazova, ali zato ima mnogo utjehe.
Najava • 29.08.2018.

Tribina Disku(r)sija: Mirko Božić i Katja Grcić

Tribina Disku(r)sija koja će se održati u srijedu, 29. kolovoza u Kulturnoj ustanovi galeriji Kula u Splitu, predstavit će gosta rezidencijalnog programa Udruge KURS - mostarskog pisca i prevoditelja Mirka Božića, te splitsku pjesnikinju, prozaisticu i prevoditeljicu Katja Grcić.
Najava • 15.03.2018.

Bookvica predstavlja pjesnikinje Nadu Topić i Katju Grcić

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak, 15. ožujka 2018. u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 24a/II), gostuju splitske pjesnikinje Nada Topić i Katja Grcić te njihov urednik Branko Čegec.
Najava • 25.11.2016.

Zagrijavanje: Frankfurtska škola - Aščić, Grcić, Jozić, Vujčić

Tribina Zagrijavanje koja će se u petak 25. studenog održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, predstavit će četvero (od sedam) mladih autora koji su ove godine predstavljali hrvatsku na Sajmu knjiga u Frankfurtu. Oni su: Ružica Aščić, Katja Grcić, Ivan Jozić i Borna Vujčić.