Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.06.2021.

Tribina Poezija je za sve: Mirko Božić
Održava se
28.06.2021. u 20h

Tribina Poezija je za sve s Mirkom Božićem održat će se u ponedjeljak, 28. lipnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Povod za razgovor njegova je nova knjiga poezije Trajekt u šumi (Fraktura, 2021). Razgovor s autorom vodit će Monika Herceg.

Osjećaj nepripadanja vlastitom tijelu koje je pod utjecajem bolesti – možda bismo tako mogli skupiti rasuti teret o kojem Božić piše u ovoj knjizi. Prolazeći vlastitu dijagnozu jedne vrste epilepsije, gradeći zbirku terminologijom bolesti, ali govoreći uvijek emotivno, iz vlastite nemoći naspram tog stanja, on iskapa slikovite pjesme iz sterilnog okoliša. Propitujući sebe koji se mijenja, kao i važnost moždanih valova u odnosu na ono što čini našu osobnost, naš duh, razmatra proporcije i mogućnosti čovjeka. (Monika Herceg)

Tribina će se održati uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja u Knjižari bit će ograničen na 12, stoga je potrebno prijaviti se na promocije@fraktura.hr.

Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura. 

Mirko Božić

Trajekt u šumi

  • Fraktura 04/2021.
  • 104 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583662

Osjećaj nepripadanja vlastitom tijelu koje je pod utjecajem bolesti – možda bismo tako mogli skupiti rasuti teret o kojem Božić piše u zbirci pjesama 'Trajekt u šumi'. Prolazeći vlastitu dijagnozu jedne vrste epilepsije, gradeći zbirku terminologijom bolesti, ali govoreći uvijek emotivno, iz vlastite nemoći naspram tog stanja, on iskapa slikovite pjesme iz sterilnog okoliša.

– PODCAST: Mirko Božić – O ljubavi –

Moderna vremena · PODCAST: Mirko Božić – O ljubavi

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –