Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.02.2022.

Predstavljanje knjige 'Odrasli ljudi' Marie Aubert
Održava se
09.02.2022. u 19h

Predstavljanje knjige „Odrasli ljudi” (u prijevodu Anje Majnarić, objavila Naklada Ljevak, 2021.) i online razgovor sa spisateljicom Marie Aubert, održat će se u srijedu 9. veljače u 19 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
  
S norveškom autoricom, koja će se uključiti putem Zooma, razgovor će voditi prevoditeljica i književna kritičarka Anda Bukvić Pažin. Program možete pratiti preko YouTube kanala Naklade Ljevak.

Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama u prostor Knjižnice Bogdana Ogrizovića dozvoljen je ulazak uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Broj posjetitelja je ograničen.
 
O romanu:

Ida je četrdesetogodišnja arhitektica koja putuje autobusom prema idiličnom ljetnikovcu na jugu gdje njezina majka želi proslaviti svoj 65. rođendan. U ljetnikovcu se već nalazi Idina mlađa sestra Marthe sa svojim partnerom Kristofferom i njegovom kćeri iz prethodne veze. Ida se bori s osjećajem panike da joj blijede šanse da postane majka i zato visi na Tinderu i razmišlja o smrzavanju jajašaca. Marthe pak iznenadno objavljuje vijest o svojoj trudnoći. Ta naizgled sretna vijest otvara neočekivane krugove emocionalnih zamki, skrivenih namjera te mučnih obiteljskih preispitivanja.
 
„Odrasli ljudi” norveške spisateljice Marie Aubert izvanredan je roman o obiteljskim vezama koje su iscrpljene ljubomorama, idejama samopotvrđivanja i sramotnim osjećajima nevoljenosti. Roman je preveden na petnaest stranih jezika, osvojio je prestižnu nagradu „Ungdommens kritikerpris” (norveška verzija nagrade „Goncourt des lyceens”) te je nominiran za „The Booksellers’ Prize”.

Marie Aubert rođena je 1979. godine. Živi u Oslu. Debitirala je zbirkom priča „Kan jeg bli med deg hjem” (2016.) koja je u Norveškoj prihvaćena aklamacijom postigavši veliki komercijalni uspjeh. „Odrasli ljudi” njezin je drugi roman.

Marie Aubert

Odrasli ljudi

  • Prijevod: Anja Majnarić
  • Naklada Ljevak 10/2021.
  • 150 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533555263

Ida se bori s osjećajem panike da joj blijede šanse da postane majka i zato visi na Tinderu i razmišlja o smrzavanju jajašaca. Njezina mlađa sestra Marthe pak iznenadno objavljuje vijest o svojoj trudnoći. 'Odrasli ljudi' norveške spisateljice Marie Aubert roman je o obiteljskim vezama koje su iscrpljene ljubomorama, idejama samopotvrđivanja i sramotnim osjećajima nevoljenosti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –