Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marie Aubert

Odrasli ljudi

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Anja Majnarić
  • 10/2021.
  • 150 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533555263
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Nakon toga Moderna vremena ne ažuriraju cijene - preporučamo da točnost cijene i dostupnost knjige (pogotovo starijih izdanja) provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Oštrouman i zabavan roman o starenju, majčinstvu i obitelji u svim svojim oblicima.

Ida je četrdesetogodišnja arhitektica koja putuje autobusom prema idiličnom ljetnikovcu na jugu gdje njezina majka želi proslaviti svoj 65. rođendan. U ljetnikovcu se već nalazi Idina mlađa sestra Marthe sa svojim partnerom Kristofferom i njegovom kćeri iz prethodne veze. Ida se bori s osjećajem panike da joj blijede šanse da postane majka i zato visi na Tinderu i razmišlja o smrzavanju jajašaca. Marthe pak iznenadno objavljuje vijest o svojoj trudnoći. Ta naizgled sretna vijest otvara neočekivane krugove emocionalnih zamki, skrivenih namjera te mučnih obiteljskih preispitivanja.

"Odrasli ljudi" norveške spisateljice Marie Aubert roman je o obiteljskim vezama koje su iscrpljene ljubomorama, idejama samopotvrđivanja i sramotnim osjećajima nevoljenosti. Roman je osvojio prestižnu nagradu Ungdommens kritikerpris (norveška verzija nagrade Goncourt des lyceens) te je nominiran za The Booksellers’ Prize. Preveden je na petnaest stranih jezika.

Iz medija:

Komična, bolno ljudska priča o tome što znači živjeti bez vlastite obitelji. – Summer’s Best Reads, Vogue, UK

Netrpeljiva komedija u svom najboljem izdanju s mnoštvom uvrnutih i uznemirujućih zapažanja. Otrovno. Kučkasto. Briljantno. – Anne Cunningham, Irish Independent, Ireland

Čarobno duhovit roman koji zvoni neugodnim istinama o nastranim sestrinskim i roditeljskim odnosima. – Best Book Club Books for 2021, The Independent, UK

Marie Aubert rođena je 1979. godine. Živi u Oslu. Debitirala je zbirkom priča "Kan jeg bli med deg hjem" (2016.) koja je u Norveškoj prihvaćena aklamacijom postigavši veliki komercijalni uspjeh. Njezin prvi roman "Odrasli ljudi" (Voksne mennesker, 2019.) osvojio je prestižnu nagradu Ungdommens kritikerpris (norveška verzija nagrade Goncourt des lyceens) te je nominiran za The Booksellers’ Prize i preveden na petnaest stranih jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –