Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.09.2015.

Predstavljanje knjige 'Pad kuće Vjesnik' Miroslava Edvina Habeka
Održava se
29.09.2015. u 18h

Predstavljanje knjige "Pad kuće Vjesnik" Miroslava Edvina Habeka (Edicije Božičević, 2015) održat će se u utorak 29. rujna u 18 sati u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2).

Uz autora, knjigu će predstaviti Boris Perić, urednik izdanja i Dražen Rajković, publicist i književnik.

"Pad kuće Vjesnik" saga je o državi kao ogromnom bankomatu i sitnim stjenicama na njegovu darežljivom procjepu, svijetlim trenucima i kloakama hrvatskog novinarstva, te prije svega Sfinginu pitanju zašto su kompetentnost i moć u nas nužno obrnuto proporcionalne veličine. Saga što je ne oblikuje autorska samovolja, jer – papir trpi, ali ne prašta, a još manje praštaju arhivi – o svemu što se ima reći zorno svjedoči puzzle brižljivo prikupljenih dokumenata i citata aktera jedne tipično hrvatske tranzicijske priče, čiji bi se registar bar dijelom mogao čitati i kao telefonski imenik nekog nebeskog Remetinca.

Boris Perić

Miroslav Edvin Habek

Pad kuće Vjesnik

  • Edicije Božičević 09/2015.
  • 228 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953409
  • Cijena 150.00 kn

'Pad kuće Vjesnik' saga je o državi kao ogromnom bankomatu i sitnim stjenicama na njegovu darežljivom procjepu, svijetlim trenucima i kloakama hrvatskog novinarstva, te prije svega Sfinginu pitanju zašto su kompetentnost i moć u nas nužno obrnuto proporcionalne veličine. O svemu što se ima reći zorno svjedoči puzzle brižljivo prikupljenih dokumenata i citata aktera jedne tipično hrvatske tranzicijske priče...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –