Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Edicije Božičević ×

Najava • 29.01.2019.

Tribina Suvremena latinoamerička književnost

Na tribini 'Suvremena latinoamerička književnost' bit će predstavljena istoimena biblioteka Edicija Božičević u kojoj je dosad objavljeno dvanaest naslova suvremenih latinoameričkih pisaca. O knjigama će govoriti prevoditelj Matija Janeš i urednik Josip Ivanović, a razgovor će moderirati književnik Tomica Bajsić.
Kritika • 30.10.2018.

Boris Perić : Zagabrijel

Posežući duboko u ostavštinu klasične erudicije, igrajući se dragim mu temama i motivima (fantastika, hermeneutika, povijest, lingvistika), Perić 'Zagabrijelom' ispisuje apokaliptičku viziju početka 21. stoljeća u kojoj se sve opire svemu, komunikacija postaje buka, a ludizam i budalaština politički stav i čin otpora, priprema za revoluciju u čaši vode, revoluciju nakon koje će, je li, sve biti navlas...
Najava • 15.03.2018.

Edicije Božičević predstavljaju prvi roman Mišela Barovića 'Daleka brda bez boje'

Edicije Božičević predstavit će prvi roman Mišela Barovića 'Daleka brda bez boje' na promociju koja će se održati 15. ožujka 2018. u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
Kritika • 05.03.2018.

Santiago Roncagliolo : Noć pribadača

Idealno štivo za plažu ili za ostati doma pod dekicom. Mračni coming of age koji vjerno dočarava nestabilnu državu (u tome će se mnogi čitatelji s ovih prostora pronaći), školske dane i seksualne i ine frustracije. Gotovo da ćete svakom novom stranicom osjetiti miris groznih dezodoransa.
Najava • 29.09.2015.

Predstavljanje knjige 'Pad kuće Vjesnik' Miroslava Edvina Habeka

Predstavljanje knjige 'Pad kuće Vjesnik' Miroslava Edvina Habeka održat će se u utorak 29. rujna u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. Uz autora, knjigu će predstaviti Boris Perić i Dražen Rajković.