Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.09.2020.

Predstavljanje zbornika 'Teorija romana' Mihaila M. Bahtina
Održava se
07.10.2020. u 20h

Predstavljanje zbornika "Teorija romana" Mihaila M. Bahtina, jednog od najznačajnijih ruskih filozofa i književnih teoretičara dvadesetog stoljeća (Edicije Božičević, 2020), održat će se u srijedu 7. listopada u 20 sati, u Knjižari Fraktura u Zagrebu (Ulica kneza Mislava 17).

O knjizi će govoriti prevoditelji Ivo Alebić i prof. dr. sc. Danijela Lugarić Vukas te profesori komparativne književnosti prof. dr. sc. Tomislav Brlek i prof. dr. sc. Dean Duda, a razgovor će moderirati Lujo Parežanin.

U zborniku su predstavljeni najvažniji Bahtinovi radovi o teoriji romana, uključujući tekstove “Riječ u romanu”, “Uz Bildungsroman”, “Oblici vremena i kronotopa u romanu”, “Iz pretpovijesti romaneskne riječi” te “Roman kao književni žanr”. Pored samih tekstova, izdanje je opremljeno predgovorom prof. dr. sc. Deana Dude, predgovorom Ive Alebića, tekstom Sergeja Georgijeviča Bočarova, ruskog filologa i vlasnika autorskih prava na Bahtinovo djelo, te pojmovnikom koji je sastavio glavni urednik izdanja, Josip Ivanović.

Zbornik će se na predstavljanju prodavati po akcijskoj cijeni, s 20% popusta.

Mihail M. Bahtin

Teorija romana

  • Prijevod: Ivo Alebić, Danijela Lugarić Vukas
  • Edicije Božičević 08/2020.
  • 661 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537953706
  • Cijena 300.00 kn

'Teorija romana' zbornik je radova o romanu Mihaila Mihailoviča Bahtina, jednog od najznačajnijih ruskih filozofa i književnih teoretičara dvadesetog stoljeća. U ovom zborniku predstavljeni su najvažniji Bahtinovi radovi o teoriji romana, a pored samih tekstova, izdanje je opremljeno predgovorom Deana Dude, Ive Alebića, tekstom Sergeja Georgijeviča Bočarova, te pojmovnikom koji je sastavio glavni urednik izdanja, Josip Ivanović.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –