Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.10.2018.

Predstavljanje knjige 'Skarabej' Ankice Tomić
Održava se
02.10.2018. u 19h

Ujutro nakon buđenja uz kavu listate dnevne novine i mislite da će to biti tek još jedno letimično skeniranje bombastičnih naslova nad tekstovima na kojima se nećete zadržati, a onda vam, zbog vijesti u crnoj kronici, hladan znoj natopi frotir ogrtača. Upravo to se dogodilo restauratorici namještaja Suzani Parlov, junakinji romana "Skarabej" Ankice Tomić, kad je u novinskoj vijesti o ubojstvu prepoznala zločin isplaniran trideset godina ranije. 

Da bi provjerila zlokobnu pretpostavku o ubojici, potražit će pisma svog davnog kratkotrajnog dečka Gorana u kojima se možda krije ključ razrješenja zločina i upustiti se u tihu privatnu istragu – a sve to iza leđa svom sumnjičavom suprugu, buntovnom sinu tinejdžeru i nadobudnom poslovnom partneru koji ne shvaća da je ona umjesto restauracijom namještaja zaokupljena restauracijom vlastite prošlosti.

Predstavljanje knjige "Skarabej" Ankice Tomić (Hena com, 2018) održat će se u utorak, 2. listopada u 19 sati u zagrebačkom Vinyl baru&baru (Bogovićeva 3).

Knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik (književna kritičarka), Marina Vujčić (urednica), Robert Kurbaša (glumac) i Ankica Tomić (autorica).

Ankica Tomić

Skarabej

  • Hena com 08/2018.
  • 320 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592146
  • Cijena 129.00 kn

Na prvi pogled 'Skarabej' Ankice Tomić je kriminalistički roman, ali jaka psihološka komponenta, kao i elementi ljubavnog romana koji prate dvije veze kronološki naizgled udaljene tri desetljeća i dva braka koja se drže na tankim nitima rutine, iznevjerit će klasičan triler i unijeti u ovu prozu misterij koji se ne zadržava samo na tome tko je ubojica, nego i na mnogim drugim pitanjima na koja ćemo tražiti odgovore.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –