Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 02.12.2007.

Predstavljanje knjige 'Tajna Doline piramida'
Održava se
03.12.2007.

U ponedjeljak, 03. prosinca 2007. u 19 sati, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, održati će se promocija knjige Emira Imamovića Pirkea «Tajna Doline piramida : U potrazi za dokazima da su u Bosni i Hercegovini živjela inteligentna bića», iz Algoritmove biblioteke Kalibar, koju uređuje Kruno Lokotar.   
 

Predstavljaju: Emir Imamović Pirke, Denis Kuljiš i Davor Sučić Sula, alias Sejo Sexon  
    

«Tajna Doline piramida : U potrazi za dokazima da su u Bosni i Hercegovini živjela inteligentna bića», drugi je humoristički roman Emira Imamovića Pirkea u kojem on ispisuje urnebesnu satiru utemeljenu na projektu jednog zanesenjaka iza kojeg je  stala vladajuća bosanska politička elita, naravno, novcem poreznih obveznika. Međutim, potraga za bosanskim piramidama još traje. 

Emir Imamovic Pirke (Tuzla, 1973.) ponaša se kao građanin pokorni zemlje koja, kako glasi jedna od definicija Bosne i Hercegovine, počinje tamo gdje prestaje logika. Račune plaća od pisanja novinskih, proznih, dramskih tekstova, TV scenarija, a nekada je bio i glavni urednik sarajevskog magazina 'Dani'.Kada bi došao do kakvih većih para - momentalno bi se penzionisao. Oženjen je, otac jednog djeteta, prati Ligu prvaka i redovno provjerava elektronsku poštu. Živi u Sarajevu.Objavio je roman «Jel neko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince» (2005.).  

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –