Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 31.03.2009.

Predstavljanje : Leykam international i Sanja Lovrenčić u Osijeku
Održava se
01.04.2009.

U srijedu 1. travnja 2009. u 18 sati u Osijeku, u prostorijama Kluba knjižare Nova (Trg Ante Starčevića 4) održat će se predstavljanje nakladničke kuće Leykam international te romana Sanje Lovrenčić "Martinove strune“.

Nakladničku kuću će predstaviti direktor Juergen Ehgartner, prof.dr.sc. Neven Budak i mr.sc. Eugenija Ehgartner, dok će o knjizi razgovarati  prof.dr.sc. Helena Sablić Tomić i autorica Sanja Lovrenčić.

U glazbenom dijelu programa nastupit će studenti Umjetničke akademije u Osijeku.

"Martinove strune“ roman je o čežnji ljudi i njihovoj potrazi za srećom, o zavičaju i tuđini, o „unutarnjoj“ i „vanjskoj“ imigraciji i o tome koliko smo u traženju te naše sreće zapravo ovisni o drugima ili oni o nama.

Jer, u svim velikim promjenama neki odlučuju, a neki slijede. Neki zato što ne mogu, neki zato što misle da ne mogu drukčije.
Sviđalo im se ili ne. Ovo je priča o odlasku u tuđinu, ispričana kroz likove sljedbenika.

"Martinove strune“ su donekle i priča o svima nama koji smo nekad davno možda krenuli u potragu za nečim boljim, svjetlijim, vraćali se i opet odlazili, možda se i sasvim (?) vratili ne zatekavši više ono što smo nekoć nepovratno izgubili i tako zauvijek ostali među svjetovima.

Roman je 2008. godine objavila nakladnička kuća Leykam international, u hrvatskom i njemačkom izdanju pod nazivom "Martins Saiten“. Za njemačko izdanje romana Sanja Lovrenčić je dobila nagradu "Steiermarkische Sparkasse", koju od prošle godine dodjeljuje Steiermärkische Sparkasse iz Graza u suradnji s izdavačkom kućom Leykam Graz.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –