Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Leykam international ×

Kritika • 19.01.2021.

Bettina Balaka : Golubovi iz Brna

Devetnaestostoljetnom, bidermajer Beču posvećena je ova jednostavna, lijepa pa i poprilično neobična knjiga s naslovnicom kao sa starinskog porculana. 'Golubovi iz Brna' kvalitetna su knjiška razbibriga, suvremeno pisan roman sa starinskim okvirom, sigurno ne od onih koji se zauvijek pamte, ali takav u koji se, ako nam je nadohvat, rado zaviruje i nakon prvog, pa moguće i jedinog cjelovitog čitanja.
Razgovor • 08.09.2020.

Eugenia i Juergen Ehgartner : Leykamova je nova misija približiti austrijsku književnost hrvatskim čitateljima

Tijekom lock-downa nijednog trenutka nismo prestali raditi: prevoditelji su nastavili prevoditi, autori pisati, lektorica lektorirati, dizajner i tiskara proizvoditi knjige. Pokušat ćemo svakako realizirati nakladnički program koji smo si zacrtali za 2020. Od bilateralnog projekta 'Godina kulture Austrija - Hrvatska 2017' pa do kraja 2020. imat ćemo čak 18 prijevoda austrijskih autora.
Kritika • 26.06.2020.

Marlen Haushofer : Zid

Izniman doživljaj romana 'Zid' Marlen Haushofer osnažen je veseljem zbog rijetkog otkrića samozatajne, a vrijedne proze, usto proze iz nekog drugog vremena, stare u međuvremenu skoro šest desetljeća, a koja zastrašujuće točno korespondira s našom aktualnom zbiljom, gdje ustravljeni pandemijom i potresima pomičemo interesni fokus s materijalnih dobara na znanja i vještine poput permakulture, ali možda i...
Najava • 30.10.2019.

Leykam International predstavlja monografiju 'Zagreb Quartet : 100 godina'

Nakladnička kuća Leykam International organizira predstavljanje monografije 'Zagreb Quartet : 100 godina' koja će se održati u srijedu 30. listopada 2019. s početkom u 19 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb).
Najava • 09.10.2019.

Leykam International i Akademija dramske umjetnosti organiziraju promociju knjige 'Predavanje kao izvedba, izvedba kao predavanje' Jasne Jasne Žmak

Leykam International i Akademija dramske umjetnosti organiziraju promociju knjige 'Predavanje kao izvedba, izvedba kao predavanje – o proizvodnji znanja u umjetnosti' autorice Jasne Jasne Žmak. Promocija će se održati u srijedu 9. listopada na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Najava • 01.04.2009.

Predstavljanje : Leykam international i Sanja Lovrenčić u Osijeku

U srijedu 1. travnja 2009. u 18 sati u Osijeku, u prostorijama Kluba knjižare Nova, održat će se predstavljanje nakladničke kuće Leykam international te romana Sanje Lovrenčić "Martinove strune“. Nakladničku kuću će predstaviti direktor Juergen Ehgartner, Neven Budak i Eugenija Ehgartner, dok će o knjizi razgovarati Helena Sablić Tomić i Sanja Lovrenčić.