Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Leykam international ×

Preporuka • 14.05.2023.

Andrea Zlatar Violić : Uvod u povijest književnosti

Ključnim poglavljem ove knjige, najaktualnijim doprinosom živoj književnoj sceni držim ono o cirkulaciji književnih tekstova, o nagradama i prijevodima. Osobito je instruktivan prikaz reduciranja i marginalizacije 'književne kritike u najvećem broju medija, kao i njezin potpuni nestanak u najkomercijalnijim medijskim oblicima' što je apostrofirala egzemplarnim dijelom 'opće prakse potiskivanja kritičkog...
Najava • 09.03.2023.

Predstavljanje hrvatskih prijevoda suvremenih kanadskih frankofonskih romana

Predstavljanje hrvatskih prijevoda suvremenih kanadskih frankofonskih romana: 'Nikolski' Nicolasa Dicknera, 'Viralno' Mauricija Segure i 'Žena koja bježi' Anaïs Barbeau-Lavalette, održat će se u četvrtak 9. ožujka u multimedijalnoj dvorani Kulturno Informativnog Centra u Zagrebu.
Najava • 17.02.2023.

Predstavljanje knjige 'Jednorog u virtualnoj šumi' Borisa Becka

Nakladnička kuća Leykam international poziva na predstavljanje knjige 'Jednorog u virtualnoj šumi' autora Borisa Becka u prostorijama Društva hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/1, Zagreb), 17. veljače u 18 sati. Deseta knjiga Borisa Becka posvećena je razumijevanju digitalnih medija.
Kritika • 16.02.2023.

Boris Beck : Jednorog u virtualnoj šumi

Svijet kojemu se gadi čovjek, to je prava tema ove knjige. Svi oni dijelovi društvene strukture koji su u sebi čuvali čovjeka, to jest ideje onoga što bi čovjek prije svega mogao biti, a potom i trebao biti, danas kao vrag od tamjana od tih ideja bježe, a posljedično i od čovjeka samog, jer čovjek svoju bit može kratkoročno odrediti samo kao ideju, misao ili promjenjivu paradigmu.
Najava • 07.12.2022.

Austrijski pisac René Freund predstavlja svoj roman 'Dvotjedni date' u Jastrebarskom i Zagrebu

U organizaciji nakladničke kuće Leykam international i Austrijskog kulturnog foruma, u Hrvatsku dolazi austrijski pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund, koji će u Jastrebarskom i Zagrebu predstaviti svoj roman 'Dvotjedni date', duhovitu priču o jednoj vezi u doba koronavirusa.
Kritika • 26.06.2020.

Marlen Haushofer : Zid

Izniman doživljaj romana 'Zid' Marlen Haushofer osnažen je veseljem zbog rijetkog otkrića samozatajne, a vrijedne proze, usto proze iz nekog drugog vremena, stare u međuvremenu skoro šest desetljeća, a koja zastrašujuće točno korespondira s našom aktualnom zbiljom, gdje ustravljeni pandemijom i potresima pomičemo interesni fokus s materijalnih dobara na znanja i vještine poput permakulture, ali možda i...
Najava • 09.10.2019.

Leykam International i Akademija dramske umjetnosti organiziraju promociju knjige 'Predavanje kao izvedba, izvedba kao predavanje' Jasne Jasne Žmak

Leykam International i Akademija dramske umjetnosti organiziraju promociju knjige 'Predavanje kao izvedba, izvedba kao predavanje – o proizvodnji znanja u umjetnosti' autorice Jasne Jasne Žmak. Promocija će se održati u srijedu 9. listopada na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.