Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Leykam international ×

Najava • 07.12.2022.

Austrijski pisac René Freund predstavlja svoj roman 'Dvotjedni date' u Jastrebarskom i Zagrebu

U organizaciji nakladničke kuće Leykam international i Austrijskog kulturnog foruma, u Hrvatsku dolazi austrijski pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund, koji će u Jastrebarskom i Zagrebu predstaviti svoj roman 'Dvotjedni date', duhovitu priču o jednoj vezi u doba koronavirusa.
Najava • 13.05.2022.

Leykam International organizira splitsko predstavljanje knjige 'Razbijeno zrcalo' Nansi Ivanišević

U petak, 13. svibnja 2022. Prokultura - Kuća jezika i kulture Peristil u Splitu ugošćuje predstavljanje knjige 'Razbijeno zrcalo. Decentralizacija kulturnih politika na hrvatski način' dr. sc. Nansi Ivanišević, utemeljiteljice i predsjednice Prokulture - Opservatorija kulturnih politika - Split.
Najava • 06.07.2021.

Promocija romana Roberta Kleindiensta 'Doba presvlačenja'

Austrijski pisac Robert Kleindienst predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Doba presvlačenja' (Leykam International, 2021.) koji se bavi rijetko tematiziranim aspektima hrvatske prošlosti. Promocija romana održat će se u četvrtak, 8. srpnja ispred Knjižnice Marije Jurić Zagorke u Zagrebu, uz sudjelovanje Milke Car, Eugenije Ehgartner i autora.
Kritika • 19.01.2021.

Bettina Balaka : Golubovi iz Brna

Devetnaestostoljetnom, bidermajer Beču posvećena je ova jednostavna, lijepa pa i poprilično neobična knjiga s naslovnicom kao sa starinskog porculana. 'Golubovi iz Brna' kvalitetna su knjiška razbibriga, suvremeno pisan roman sa starinskim okvirom, sigurno ne od onih koji se zauvijek pamte, ali takav u koji se, ako nam je nadohvat, rado zaviruje i nakon prvog, pa moguće i jedinog cjelovitog čitanja.
Razgovor • 08.09.2020.

Eugenia i Juergen Ehgartner : Leykamova je nova misija približiti austrijsku književnost hrvatskim čitateljima

Tijekom lock-downa nijednog trenutka nismo prestali raditi: prevoditelji su nastavili prevoditi, autori pisati, lektorica lektorirati, dizajner i tiskara proizvoditi knjige. Pokušat ćemo svakako realizirati nakladnički program koji smo si zacrtali za 2020. Od bilateralnog projekta 'Godina kulture Austrija - Hrvatska 2017' pa do kraja 2020. imat ćemo čak 18 prijevoda austrijskih autora.
Najava • 06.06.2019.

Leykam international predstavlja austrijskog autora Petera Henischa

Austrijski autor Peter Henisch predstavit će u Zagrebu svoje romane 'Maleni očev lik' (2019.), 'Pronađi mačku' (2018.), 'Majušna žena' (2017.), u četvrtak, 6. lipnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz autora, o knjigama će govoriti Eugenia Ehgartner (urednica) i Andy Jelčić (prevoditelj), a razovor će konsekutivno prevoditi Ines Meštrović.
Najava • 25.10.2018.

Leykam international predstavlja novu knjigu Nebojše Lujanovića 'Prostor za otpadnike'

U četvrtak 25. listopada nakladnička kuća Leykam international predstavit će u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb) novu knjigu Nebojše Lujanovića 'Prostor za otpadnike: Od ideologije i identiteta do književnog polja'. O knjizi će govoriti Julijana Matanović i Dean Duda.