Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 04.07.2007.

Predstavljanje nove knjige iz edicije Katapult - Zelene doline ludosti

Promocija sedme knjige i CDa iz edicije Katapult pod nazivom «Zelene doline ludosti» mlade zagrebačke autorice Dijane Merdanović, održat će se u petak, 6. 7. 2007. u 20:00 sati u sea pubu Arca Fiumana, Adamićev gat u Rijeci. Razgovor s autoricom i Enverom Krivcem, urednikom pratećeg CDa, vodit će Nikola Leskovar.

Prije i nakon književne večeri posjetitelje će puštanjem glazbe zabavljati D. J. dr. Heywood Floyd.

Dijana Merdanović rođena je u Zagrebu prije 26 godina i tamo još i danas živi i radi. Nakon završene IV jezične gimnazije upisuje dramaturgiju na Akademiji dramskih umjetnosti. Diplomirala je 2005. godine s dugometražnim scenarijem kod mentora Gorana Tribusona. Tijekom studija pisala je filmske scenarije, TV drame, radio drame, teorijske i dramske tekstove. Radila je u marketingu kao copywriter, pisala scenarije za jednu sapunicu, humorističnu seriju i dokumentarni serijal.

Zbirka drama «Zelene doline ludosti» sadrži četiri drame: «Digestio post mortem», «Brodolomac», «Bez navoda» i «Perpetuum Mobile».

Edicija Katapult pokrenuta je od istoimene udruge, a u suradnji s riječkim izdavačem ZIGO. Edicija Katapult objavljuje beletristička djela isključivo mladih i neafirmiranih autorica i autora (18 – 35 god.). Posebnost edicije je da uz svaku knjigu izlazi i 20-minutni CD s čitanim ulomcima iz knjige te s neobjavljenom glazbom mladih glazbenika. Svi autorski radovi objavljeni su pod Creative Commons licencom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –