Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 13.03.2019.

Predstavljanje nove prozne knjige Alojza Majetića 'Afroditin ključ' na Tribini DHK
Održava se
13.03.2019. u 12h

Aljoz Majetić: Afroditin ključ

Afroditin ključ Majetić Alojz

U sklopu redovitih Tribina DHK, u srijedu, 13. ožujka 2019., s početkom u 12 sati, održat će se predstavljanje nove prozne knjige Alojza Majetića "Afroditin ključ" (V.B.Z., 2018.). S autorom će razgovarati Lada Žigo Španić, voditeljica Tribine DHK, a prozne isječke čitat će Sara Thamm.

Tribina će se održati u prostorijama Društva hrvatskih književnika, Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb.


U "Afroditinom ključu", novom romanu Alojza Majetića, autora kultnih romana "Čangi" i "Čangi off Gottoff", grčka božica ljubavi Afrodita, simbol svevremenske ljepote koji stoljećima inspirira umjetnike, silazi sa slike Tihomira Lončara u Bogovićevoj ulici u Zagrebu. U svijetu 21. stoljeća, gdje su "između ljudi i bogova razlike sve manje", tajanstvena Afrodita putuje kroz različite zemaljske i mitske krajolike, od Zagreba, Krapine, Moskve, New Yorka do Suska, traži svoja razbacana sjećanja, uči, čudi se i zabavlja i pokušava naći svoje mjesto.

Alojz Majetić pripovijeda zabavnu, erotičnu, bezvremensku priču o ljudskim strastima i idealima. Afrodita, odnosno Emilija, Maja, Hera te druga lica i naličja zanosne božice u ovome romanu drže ključ za razumijevanje ljudske prirode, ali i tajne sastojke koji prelaze granice naše povijesti. Majetićeve ideje i njegove neočekivane narativne linije svojom jedinstvenošću mogu podsjetiti, primjerice, na Orlanda ili Valove Virginije Woolf, i u svakom je pogledu njegovo pismo samosvojno, kao i vizionarsko.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –