Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alojz Majetić

Afroditin ključ

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 08/2018.
  • 252 str., meki uvez
  • ISBN 9789535200536
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U "Afroditinom ključu", novom romanu Alojza Majetića, autora kultnih romana "Čangi" i "Čangi off Gottoff", grčka božica ljubavi Afrodita, simbol svevremenske ljepote koji stoljećima inspirira umjetnike, silazi sa slike Tihomira Lončara u Bogovićevoj ulici u Zagrebu. U svijetu 21. stoljeća, gdje su "između ljudi i bogova razlike sve manje", tajanstvena Afrodita putuje kroz različite zemaljske i mitske krajolike, od Zagreba, Krapine, Moskve, New Yorka do Suska, traži svoja razbacana sjećanja, uči, čudi se i zabavlja i pokušava naći svoje mjesto.

Kad se nađe u rukama suvremenih znanstvenika koji se bave genetskim inženjeringom, Afrodita shvaća da bi otkriće njezina božanskog DNK-a moglo imati razorne posljedice za Zemljane. Ispripovijedan u prvom licu, roman Afroditin ključ iz stranice u stranicu otkriva slojeve žene koja je jednako tjelesna kao sve žene svijeta i jednako bestjelesna kao sve božice svijeta i koja se hrabro suočava s najtežim pitanjima svojeg božanskog podrijetla i sudbine čovjeka.

Alojz Majetić pripovijeda zabavnu, erotičnu, bezvremensku priču o ljudskim strastima i idealima. Afrodita, odnosno Emilija, Maja, Hera te druga lica i naličja zanosne božice u ovome romanu drže ključ za razumijevanje ljudske prirode, ali i tajne sastojke koji prelaze granice naše povijesti. Majetićeve ideje i njegove neočekivane narativne linije svojom jedinstvenošću mogu podsjetiti, primjerice, na Orlanda ili Valove Virginije Woolf, i u svakom je pogledu njegovo pismo samosvojno, kao i vizionarsko.

Osim što pred nas stavlja nezaobilazna, stalno važeća pitanja, roman "Afroditin ključ" istovremeno je i pohvala neiscrpnosti ljudske mašte, čarobni koloplet iz kojeg se odmotavaju zakučaste niti povijesti, sjećanja, erosa i igre.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –