Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.10.2022.

Predstavljanje novih knjiga Dunje Matić i Srđana Gavrilovića
Održava se
21.10.2022. u 19h

Mirovanje Matić Dunja

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, manifestacije koja se organizira od 15. listopada do 15. studenoga i koja i ove godine potiče na čitanje suvremene domaće književnosti, izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja novitete, novu knjigu Srđana Gavrilovića "Nemoj ići u Anderlecht" i roman “Mirovanje” Dunje Matić.  

Predstavljanje će se održati u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6, Zagreb), u petak 21. listopada u 19 sati, gdje će sa sjajnim mladim autorima razgovaratiće Ena Katarina Haler.

"Nemoj ići u Anderlecht", druga knjiga priča mostarskog pisca i urednika, belgijskog tragača za punijom pjenom dana, za tamnijom noći od onih što se nude na razglednicama europskih gradova, Srđana Gavrilovića, izniman je književni događaj koji se jednostavno ne smije omeđiti bilo kakvom odrednicom, pa čak ni lociranjem u moguću generaciju. Jer, Srđan je i više i manje od svoga okoliša, od sporih, često i nemuštih rečenica i zamornih slika ponuđenih u skupim opremama prestižnih nakladnika, on je tragač, usamljenik, apatrid u najboljoj varijanti trećemilenijskog čovjeka.

"Mirovanje" Dunje Matić fino je uslojen roman koji zavodi mekim intimizmom pseudodnevničkih zapisa, koji je istovremeno urban i univerzalan, ali izrazito je lokalno i situacijski obojen, ukotvljen ne samo u riječki postindustrijski ambijent, nego i u specifičan pandemijski trenutak, pa tako predstavlja književni otisak i jednog globalnog iskliznuća.

Srđan Gavrilović

Nemoj ići u Anderlecht

  • V.B.Z. 06/2022.
  • 168 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535204954

'Nemoj ići u Anderlecht', druga knjiga priča mostarskog pisca i urednika, belgijskog tragača za punijom pjenom dana, za tamnijom noći od onih što se nude na razglednicama europskih gradova, Srđana Gavrilovića, izniman je književni događaj. On je tragač, usamljenik, apatrid u najboljoj varijanti trećemilenijskog čovjeka. Meta su filmovi, pivo, knjige i tek ponekad slični ljudi, zagubljeni u sumracima gradova, ili uznemireni prazninom na vrelom hercegovačkom suncu. (Ivica Prtenjača)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –