Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dunja Matić ×

Vijest • 04.12.2023.

Šest romana u finalu Književne nagrade Fric 2023.

U finale Književne nagrade Fric plasiralo se šest naslova: 'Peleov priručnik' Dragana Juraka, 'Mirovanje' Dunje Matić, 'Gracija od čempresa' Želimira Periša, 'Brod za Issu' Roberta Perišića, 'Ljeta s Marijom' Olje Savičević Ivančević i roman 'Sama' Ivane Šojat. Nagrada će biti dodijeljena 15. prosinca u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.
Kritika • 22.03.2023.

Dunja Matić : Mirovanje

'Mirovanje' Dunje Matić zanimljiva je knjiga. Možda i zbog prividnog paradoksa: anksiozna protagonistica koja čezne za mirovanjem, onda kada se ono dogodi kao društvena nužda, osjeti čežnju za neposrednom interakcijom. Paradoks je prividan jer premošćivanje anksioznih barijera uslovljeno društveno izvanrednim okolnostima može polučiti tek kratkoročni efekt.
Najava • 21.10.2022.

Predstavljanje novih knjiga Dunje Matić i Srđana Gavrilovića

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, manifestacije koja se organizira od 15. listopada do 15. studenoga i koja i ove godine potiče na čitanje suvremene domaće književnosti, izdavačka kuća V.B.Z. u Botaničaru predstavlja novitete, novu knjigu Srđana Gavrilovića 'Nemoj ići u Anderlecht' i roman 'Mirovanje' Dunje Matić.