Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.11.2019.

Predstavljanje novog romana Igora Štiksa 'W'
Održava se
29.11.2019. u 19:30h

Predstavljanje romana W Igora Štiksa (Fraktura, 2019.) održat će se u petak, 29. studenog u 19,30 sati u Kaptol Boutique Cinema (dvorana 3, Nova Ves 17, Zagreb).
  
Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodit će urednik Seid Serdarević.
  
Igor Štiks je pariški lijevi intelektualac koji nakon više od dvadeset pet godina ponovo dolazi na Jadran na čitanje oporuke Waltera Stiklera, konzervativnoga francuskoga filozofa koji je pod nerazjašnjenim okolnostima ubijen na dalmatinskom Otoku. Tamo upoznaje zavodljivu aktivisticu Tessu Simon. Njih dvoje u Walterovoj kući polako upoznaju jedno drugo te tajnovitu, napetu i vratolomnu storiju o Walteru, koji je od ljevičara iz 1968. postao vodećim desničarskim misliocem, i njegovu prijatelju Wladimiru, najutjecajnijem lijevom militantu, čiji je teroristički rukopis uvijek odavao dozu ironije i koji nastavlja inspirirati sve mlade buntovnike današnjice.

Priča o Walteru i Wladimiru otvara se pred Igorom i Tessom kao napeti politički triler suvremene europske povijesti koji nas vodi u sve kutke kontinenta.

Igor Štiks

W : roman

  • Fraktura 10/2019.
  • 320 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581675

Najnoviji roman Igora Štiksa 'W' pisan je u maniri najboljih skandinavskih trilera i vrhunske književne kombinatorike, prepun intriga i obrata, 'W' nam daje presjek posljednjih pola stoljeća europske i svjetske ljevice, njezinih borbi, padova i ćorsokaka. Ovaj roman atmosferom i stilom podsjeća na Paula Austera ili Javiera Cercasa, a uzbudljiv je poput serije 'Babylon Berlin'.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –