Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.11.2022.

Predstavljanje novog romana Zorana Ferića 'Dok prelaziš rijeku'
Održava se
22.11.2022. u 19h

Promocija novog romana jednog od najčitanijih i najomiljenijih domaćih autora, Zorana Ferića, "Dok prelaziš rijeku" (V.B.Z., 2022) održat će se u utorak 22. studenog u 19 sati u Malom pogonu Tvornica Kulture (Šubićeva 2, Zagreb). 

Na promociji sudjeluju: Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina, Đurđica Čilić i Zoran Ferić.

"Dok prelaziš rijeku" je divlja i bolno nježna, transgresivna ljubavna priča između pedesettrogodišnjeg muškarca, inače pisca, i dvadesetdvogodišnje studentice kiparstva. Očito se naslanja na kultni roman Marguerite Duras "Ljubavnik", ne samo sadržajem nego i naslovom, ali ovaj je, umjesto iz perspektive petnaestogodišnje ljubavnice pisan iz perspektive ljubavnika, u drugom vremenu i prostoru. A taj je ljubavnik svjestan svih pogleda koji ih strijeljaju po hotelima, restoranima i parkovima, kad se slučajno zaboravi i uzme je za ruku...

Zoran Ferić

Dok prelaziš rijeku

  • V.B.Z. 10/2022.
  • 148 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535205494

Novi roman Zorana Ferića, 'Dok prelaziš rijeku', istovremeno je divlja i bolno nježna, transgresivna ljubavna priča između pedesettrogodišnjeg muškarca, inače pisca, i dvadesetdvogodišnje studentice kiparstva. Poetičan, iracionalan i strastven, ovaj nas roman uzbuđuje jednako kao i ljubav koja pljuje u lice licemjerju svijeta.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –