Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.09.2016.

Predstavljanje Ustava Republike Hrvatske - knjige Ante Tomića i Rajka Grlića
Održava se
30.09.2016. u 19h

Predstavljanje knjige Ante Tomića i Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" (Hena com, 2016) održat će se u petak, 30. rujna u 19 sati u zagrebačkom Vinyl baru (Bogovićeva 3).

Sudjeluju: Ante Tomić, Rajko Grlić, Ivica Ivanišević, Ksenija Marinković, Dejan Ačimović i Marina Vujčić.

"Ustav Republike Hrvatske" četvrti je zajednički scenarij režisera Rajka Grlića i književnika Ante Tomića. Tri scenarija su postali filmovi, dok četvrti, "Čudo u Poskokovoj Dragi", još uvijek čeka da mu se to dogodi. "Karaula", rađen prema romanu "Ništa nas ne smije iznenaditi", završen je 2006. To je bio prvi film kojeg su, uz suradnju Mađarske, Austrije, Francuske i Engleske, zajednički producirale sve države nastale raspadom Jugoslavije. Film je bio u kino distribuciji u šesnaest zemalja i dobio je jedanaest međunarodnih nagrada.

"Neka ostane među nama", rađen prema originalnom scenariju, premijerno je prikazan 2010. To je hrvatskosrpsko-slovenska koprodukcija. Imao je kino-distribuciju u dvadeset sedam zemalja, na četiri kontinenta i osvojio je dvadeset i jednu međunarodnu filmsku nagradu.

"Ustav Republike Hrvatske" je hrvatsko-slovensko-makedonsko-češka koprodukcija koja u listopadu 2016. kreće u redovnu kino-distribuciju. Film je na uglednom Montreal World Film Festivalu osvojio je Grand Prix Amerike, nagradu za najbolji film, jednoglasnom odlukom žirija.

Ante Tomić Rajko Grlić

Ustav Republike Hrvatske

  • Hena com 08/2016.
  • 204 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591408

Knjiga koju držite u rukama zove se Ustav Republike Hrvatske, ali njezin autor nije Vladimir Šeks. Šeksološki gledano, ova knjiga nije se ni smjela dogoditi. Jer, u lijepo uređenim zemljama ljudske nesreće nisu pravilnost, nego anomalija. Kulturološki gledano, ovom je tekstu, baš kao i filmu koji je iz njega nastao, suđeno postati ustavom publike hrvatske. Naravno, i ne samo nje. (Ivica Ivanišević)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –