Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.05.2023.

Predstavljanje zbirke pjesama 'Život s maskom' Damira Šodana
Održava se
25.05.2023. u 19:30h

Predstavljanje zbirke pjesama Damira Šodana "Život s maskom" (V.B.Z., 2022) održat će se u četvrtak 25. svibnja u 19.30 u Kinoteka Baru (Kordunska 1, Zagreb).

O novoj pjesničkoj zbirci uz autora će govoriti Slaven Jurić i Drago Glamuzina.

Život od nas uglavnom zahtijeva rukavice – ili bar tananu maglu preko očiju šarene i sive svakodnevnice, a zapis velikog pjesnika od davnina upozorava kako je poezija pepeo koji vatra tog istog života za sobom ostavlja. I dok vrlina nosi veo, a porok masku, Damir Šodan svojim pisanjem beskompromisno odbija svaku krinku.

Šodan je naprosto poseban pjesnik. S njim se, bez dvojbe, „iz mrtvog neba, u živa rebra“, isplati zaputiti u Juárez, kao i na mnoga druga mjesta, a ovo je knjiga koja to iznova potvrđuje. (Mehmed Begić)

Damir Šodan

Život s maskom

  • V.B.Z. 12/2022.
  • 100 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535205685

On talent i vještinu izdiže iznad svega što je radio u prošlosti – jer pred sobom ipak imamo rukopis koji je stvaran za najdraže što iza nas ostaju – nudi nam svoj svijet kozmopolita na dlanu i na kino platnu, na raznim vrpcama i na pločama, istkan i brušen ulicom, katedrom, kredom i kamenom, jednako kao i neodoljivim humorom Mediterana. Šodan je naprosto poseban pjesnik. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –