Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.01.2008.

Predstavljanje zbirke 'Poslanice običnim ljudima'
Održava se
17.01.2008.

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 17. siječnja 2008. u 19 i 30 održat će se predstavljanje zbirke poezije "Poslanice običnim ljudima" Marka Pogačara.

Drugu knjigu pjesama Marka Pogačara, koju je nedavno objavio Algoritam, predstavit će sam autor i urednik, Kruno Lokotar.      

Marko Pogačar (1984, Split) apsolvira komparativnu književnost i povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poeziju, nešto kritike i esejistike objavio je u domaćoj tiskanoj i online periodici (Poezija, Quorum, Vijenac, Zarez, Re...), te na Trećem programu HR. Urednik je časopisa za književnu praksu Ka/Os. 2005. godine rukopis «Pijavice nad Santa Cruzom» pobjeđuje na natječaju AGM-a i Vijenca, a 2006. biva nagrađen Nagradom "Kvirin" za najbolju knjigu pjesama.
Pjesme i ciklusi su prevođeni na engleski, njemački, španjolski, poljski i slovenski jezik.
Svira bubnjeve u post punk bendu Death Disco.  

«Iako temeljena na poznavanju tradicije pjesništva i kulture, knjiga Pijavice nad Santa Cruzom uronjena je u svakodnevicu - u vrijeme koje autor s nama dijeli i u kojemu je, na generacijski neuobičajen način budan i odgovoran prema svijetu. Pogačarove pjesme duboko su etične. One su zapravo poetične».
Nikola Petković, Novi List  

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –