Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.04.2007.

Press konferencija povodom 2. Međunarodnog festivala suvremene poezije

Press konferencija povodom 2. Međunarodnog festivala suvremene poezije koji će se održati od 17. - 19. travnja 2007. u Zagrebu, održati će se u četvrtak 12. travnja 2007. u 12 sati u književnom klubu Booksa (Martićeva 14d). U sklopu pressice promovirat će se i zbornik festivala «Kucanje skrivenog središta/ Beating of hidden heart» u kojemu je objavljena poezija svih sudionika festivala.

Više o festivalu:

2. Međunarodni festival suvremene poezije
17. - 19. travnja 2007.

Brutal - udruga za promicanje kulture i umjetnosti, u suradnji s udrugom Bijeli val i klubom Booksa, organizira 2. Međunarodni festival suvremene poezije koji će se održati od 17. do 19.travnja 2007. godine u Zagrebu.

17. travnja 2007. u 20 sati, klub Gjuro II
- program službenog otvorenja festivala koji se sastoji od nastupa sudionika festivala, koncerta dviju mladih punk rock grupa: P.U.P. (Poruka u prazno) i Dolibasija.
Prijevode stihova čitat će dramski umjetnici Helena Kalinić i Janko Popović Volarić.
Voditeljica programa je Ana Maras.

18. travnja 2007. u 19 sati, klub Booksa
- nastup sudionika festivala.

- 19. travnja u 19 sati, klub Booksa
- nastup sudionika festivala.

Sudionici festivala su: Marija Andrijašević (Hrvatska), Primož Čučnik (Slovenija), Catharina Gripenberg (Finska), Sonja Harter (Austrija), Mário Rui de Oliveira (Portugal), Ivana Simić Bodrožić (Hrvatska), Christian Sinicco (Italija), Ingrid Storholmen (Norveška) i Sigurbjörg Thrastardóttir (Island).

Svi sudionici 2. Međunarodnog festivala suvremene poezije su nagrađivani i službeno priznati mladi autori. U sklopu festivala Brutal će objaviti knjigu pod nazivom "Kucanje skrivenog središta / Beating of the hidden heart" u kojemu će biti objavljena poezija svih sudionika s originalima i prijevodima inozemnih pjesnika na hrvatski jezik te originala i prijevoda hrvatskih pjesnika na engleski jezik; u izdanju udruge Brutal i nakladničke kuće Kigen.

Pokrovitelji festivala su Austrijski kulturni forum, Instituto Camoes, Norveško veleposlanstvo, Talijanski institut za kulturu, Grad Zagreb i PressCut.

Kontakt osoba:
Silvestar Vrljić
091 7280 346

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –