Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 19.10.2018.

Preuređena knjižara Hoću knjigu u Arena centru otvara svoja vrata
Održava se
20.10.2018. u 11h

Hoću knjigu 20. listopada svečano otvara preuređeni i prošireni prostor svoje knjižare u Arena centru u Zagrebu. Otvorenje će obilježiti razne radionice te dobrotvorna akcija, a održat će se i predstavljanje knjige "Priče za laku noć za mlade buntovnice 2".

Nakon nekoliko mjeseci rada u privremenom prostoru, Hoću knjigu Arena centar konačno će svečano dočekati svoje prve posjetitelje. Iako je knjižara u prvotnom obliku radila samo godinu dana, Hoću knjigu vrlo je brzo prepoznao interes svojih posjetitelja za većim prostorom od čak 226 kvadratnih metara, u kojem će posjetitelji imati još širu ponudu knjiga, a na raspolaganju im je i paviljon za odmor i čitanje. Bitno je napomenuti i kako strop ove knjižare krasi otvoreni svod s dnevnim svjetlom, netipičan za bilo koju knjižaru u Hrvatskoj.

Iz tog razloga, posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno se radilo na preuređenju i proširenju prostora. „Oblikovanjem mobilijara te odabirom materijala i kolorita nastojali smo osmisliti prepoznatljiv, ugodan i topao ambijent. U središte interijera smjestili smo multifunkcionalni 'paviljon', intimni prostor u kojem se može prolistati knjiga, odvijati prezentacija i sl.”, poručili su arhitekti iz studija Metaplan.

Hoću knjigu Arena centar

Svečano otvorenje započet će u 11 sati, kada će se održati prva i najpopularnija radionica za djecu – Obrana od mračnih sila u organizaciji Ministarstva magije, koju u ostalim knjižarama Hoću knjigu uvijek posjećuje velik broj djece.

„Ideja iza svečanog otvorenja bila je u jednom danu predstaviti sva naša najzabavnija događanja koja se inače odvijaju u ostalim knjižarama u našem novom prostoru. Iz tog razloga, dan započinjemo najposjećenijom i najveselijom radionicom za djecu, dok će od 12 sati nadalje djeca koja posjete knjižaru moći će sudjelovati u humanitarnoj radionici Boranka te uz posebnu pastelu nacrtati drvo koje će se potom posaditi na požarištima diljem Dalmacije. U 18 sati posjetitelje očekuje i prava poslastica; predstavljanje nastavka najpopularnije knjige za djecu i odrasle u 2017. te 2018. godini – 'Priče za laku noć za mlade buntovnice 2', o kojima će uz vješto moderiranje Karmele Vukov-Colić razgovarati poznati sociolog Bruno Šimleša, autorica Emina Pršić te prevoditeljica Anda Bukvić Pažin. Večer će završiti u slatkom i glazbenom tonu s tortom i akustičnim triom Amaterapeuti”, objasnila je Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga Hoću knjigu. 

Sva događanja su besplatna, a posjetitelje će knjižara Hoću knjigu čitavog dana uveseljavati i simboličnim poklonima. 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –