Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.11.2017.

Promocija knjiga Igora Štiksa u Splitu
Održava se
04.12.2017. u 19h

Državljanin, građanin, stranac, neprijatelj Štiks Igor

Promocija dvaju novih naslova Igora Štiksa, romana "Rezalište" i studije "Državljanin, građanin, stranac, neprijatelj" održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca u 19 sati, u splitskom Klubu Ghetto.

Igora Štiksa, kojemu je ova promocija prvi javni nastup u Splitu nakon pet godina, ugostiti će Nebojša Lujanović.

Igor Štiks (Sarajevo, 1977.) piše prozu, poeziju, dramske tekstove, publicistiku i znanstvene tekstove. Školovan u Zagrebu, Parizu, Chicagu i Edinburgu gdje danas radi kao znanstveni suradnik. Rezultat tog rada je studija Državljanin, građanin, stranac, neprijatelj (Fraktura, 2016) koja se bavi promjenama koncepta državljanstva od same ideje južnoslavenske zajednice do njenog raspada i nastanka samostalnih državnih jedinica. Svoj znanstveni interes usmjerava i prema pojavama studentskih pobuna, kao i problemima neoliberalističkog koncepta na svjetskoj sceni, a posebno u kontekstu postsocijalističkih društava. Sa Srećkom Horvatom je objavio esej Pravo na pobunu i uredio zbornik Dobro došli u pustinju postsocijalizma (Fraktura, 2015). Široj neznanstvenoj zajednici ipak je najpoznatiji po priznanjima za svoja dva romana: Dvorac u Romagni i Elijahova stolica (čije je englesko e-izdanje ove jeseni bilo najtraženiji povijesni roman na Kindle storeu).

Roman Rezalište (Fraktura, 2017) najnovije je njegovo prozno ostvarenje koje tematizira povijest jedne obitelji sabijenu u bolan večernji dijalog.

Igor Štiks

Rezalište

  • Fraktura 08/2017.
  • 978-953266891-9, tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668919

Tijekom jedne noći, od predjela do digestiva, Igor Štiks vodi nas kroz napetu i zanimljivu obiteljsku povijest koja je nužno opterećena politikom dvadesetog i dvadeset i prvog stoljeća, a u kojoj važnu ulogu igra pradjed Oskar, mladi austrougarski vojnik koji je iskusio Oktobarsku revoluciju da bi, na koncu, skončao u logoru, zbog nečiste krvi, za vrijeme Drugog svjetskog rata...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –