Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.12.2022.

Promocija knjige 'Kvarnerski otoci pješice i biciklom' autorskog dvojca Černicki & Forenbaher
Održava se
08.12.2022. u 19:30h

Promocija knjige "Kvarnerski otoci pješice i biciklom" Lare Černicki i Staše Forenbahera (Libricon, 2022.) održat će se u četvrtak 8. prosinca s početkom u 19:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

O knjizi će govoriti Lara Černicki, Stašo Forenbaher i Milan Majerović-Stilinović, moderator.

Lara Černicki i Stašo Forenbaher već su se svojim prethodnim zajedničkim knjigama, "Starim cestama do mora", "Starim cestama preko Velebita" i "Kratkim šetnjama u prošlost", dokazali kao izvrsni poznavatelji hrvatske prirodne i kulturno-povijesne baštine, kao predani istraživači koji su javnosti otkrili niz do tada zapostavljenih spomenika kulture i kao vješti pisci koji kod čitatelja pobuđuju strast za istraživanjem često zaboravljenih kutaka naše domovine. 

Ovog puta fokus svojeg interesa usmjerili su na kvarnerske otoke. Knjiga "Kvarnerski otoci pješice i biciklom" sastoji se od četiri poglavlja koja se podudaraju s četiri velika kvarnerska otoka: Krkom, Cresom, Lošinjem i Rabom. U poglavlje o Krku uključen je i nenaseljeni otok Prvić, dok poglavlje o Lošinju obuhvaća i otočiće lošinjskog arhipelaga: Ilovik sa Svetim Petrom, Susak i Unije. 

Knjiga je namijenjena hodačima i biciklistima rekreativcima umjerenih ambicija, ljubiteljima čarobne prirode i znatiželjnicima željnim istraživanja tragova prošlosti koje su za sobom ostavili ljudi koji su tisućljećima oblikovali kulturni krajolik kvarnerskih otoka.

Lara Černicki Stašo Forenbaher

Kvarnerski otoci pješice i biciklom

  • Libricon 10/2022.
  • 275 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538017209

Lara Černicki i Stašo Forenbaher, neumorni šetači i biciklisti, temeljiti istraživači te vješti i pedantni autori, fokus svojeg interesa usmjerili su na kvarnerske otoke. Rezultat je još jedno impresivno izdanje koje obiluje zanimljivim informacijama, stručnim opisima, detaljnim uputama i kartama te dojmljivim fotografijama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –