Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lara Černicki Stašo Forenbaher

Kvarnerski otoci pješice i biciklom

  • Nakladnik: Libricon
  • 10/2022.
  • 275 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538017209
  • Cijena: 29.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon od publike i kritike hvaljenih knjiga "Starim cestama do mora", "Starim cestama preko Velebita" i "Kratke šetnje u prošlost", Lara Černicki i Stašo Forenbaher, neumorni šetači i biciklisti, temeljiti istraživači te vješti i pedantni autori, fokus svojeg interesa usmjerili su na kvarnerske otoke. Rezultat je još jedno impresivno izdanje koje obiluje zanimljivim informacijama, stručnim opisima, detaljnim uputama i kartama te dojmljivim fotografijama.

Knjiga "Kvarnerski otoci pješice i biciklom" sastoji se od četiri poglavlja koja se podudaraju s četiri velika kvarnerska otoka: Krkom, Cresom, Lošinjem i Rabom. U poglavlje o Krku uključen je i nenaseljeni otok Prvić, dok poglavlje o Lošinju obuhvaća i otočiće lošinjskog arhipelaga: Ilovik sa Svetim Petrom, Susak i Unije. Autori su otoke obilazili mjesec za mjesecom, pune dvije godine. Šetali su se i vozili biciklima od uvale do uvale, šumskim drumovima i kamenitim visoravnima, družeći se ponajviše sa stadima ovaca. Tumarali su starim putevima i nailazili na napuštene pastirske zaselke, ruševne crkve bez zvonika, velike obzidane lokve i brojna gumna, skrovite uvale bez kupača i kamene gomile koje su na vrhovima s najljepšim vidicima ostavili za sobom davni prastanovnici otoka. A potom su sve to saželi u tristotinjak stranica i smjestili među korice knjige.

Knjiga je namijenjena hodačima i biciklistima rekreativcima umjerenih ambicija, ljubiteljima prirode i znatiželjnicima željnim istraživanja tragova prošlosti koje su za sobom ostavili ljudi koji su tisućljećima oblikovali kulturni krajolik kvarnerskih otoka. Sa svojih tristotinjak stranica obogaćenih s više od četiristo fotografija, s preglednim kartama, stručnim opisima i detaljnim uputama za kretanje, ova knjiga predstavlja trajnu vrijednost koju ćete, ako želite upoznati kvarnerske otoke, koristiti godinama.

Lara Černicki diplomirana je polonistica i rusistica. Bavi se publicistikom pišući popularne članke s povijesnom, kulturnom i prirodoslovnom tematikom. Autorica je knjige "Samoniklo cvijeće grada Zagreba". Zajedno sa Stašom Forenbaherom napisala je četiri knjige, "Drvene crkve izmedu Save i Kupe", "Starim cestama do mora", "Starim cestama preko Velebita" i "Kratke šetnje u prošlost". 

Stašo Forenbaher diplomirani je inženjer građevinarstva i antropološki arheolog. Autor je nekoliko znanstvenih knjiga s područja arheologije i znanstveno-popularne knjige "Spila Nakovana" (s Timothyjem Kaiserom). Zajedno s Larom Černicki napisao je četiri knjige, "Drvene crkve izmedu Save i Kupe", "Starim cestama do mora", "Starim cestama preko Velebita" i "Kratke šetnje u prošlost". Slobodno vrijeme provode u šetnjama, vožnji biciklom i istraživanju prirodnih liepota i kulturne baštine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –