Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Borislav Aleraj

Alpinist : Male penjačke priče

  • Nakladnik: Libricon
  • 12/2020.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN 9789538017148
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Borislav Aleraj Akac legenda je hrvatskog alpinizma, no javnosti izvan alpinističkih i planinarskih krugova manje je poznat. Tijekom svoje alpinističke karijere više se posvetio otkrivanju netaknutih stijenskih linija u Hrvatskoj nego skupljanju penjačkih trofeja u inozemstvu, a penjačkim „uspjesima“ često je pretpostavljao podučavanje novih generacija i nesebičan rad u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, čiji je član već više od 50 godina. Zbog toga ga generacije hrvatskih alpinista smatraju svojim učiteljem i alpinističkim uzorom i pamte ga kao autora nekih od danas najpopularnijih alpinističkih smjerova u domaćim stijenama.

U knjizi "Alpinist : Male penjačke priče" Akac se u formi kraćih priča, grupiranih u desetak tematskih cjelina, prisjeća najzanimljivijih trenutka svoje alpinističke karijere i vraća nas u romantično vrijeme klasičnog alpinizma, u vrijeme kada je prijateljstvo bilo važnije od ostvarenoga alpinističkog cilja i kada se u planinu išlo bez obzira na vremensku prognozu. Ovo je, kako piše autor u uvodu, knjiga o planinama, njihovu stjenovitom licu i o ljudima koji ih posjećuju i vole na poseban način, knjiga u kojoj nema mnogo herojskih i dramatičnih trenutaka, ali knjiga iz čijeg se svakog retka osjeća da je njegov alpinistički život, takav kakav je, autoru pružio neizmjerno zadovoljstvo.

Tekstu je pridodano stotinjak crno-bijelih i kolor fotografija u boji koji živo dočaravaju život jedne od najuspješnijih ali i najomiljenijih ličnosti na hrvatskoj alpinističkoj sceni.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –