Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordana Lukačić Martin Babić

Uzbuna u Bambusgaju

  • Nakladnik: Libricon
  • Ilustracije: Martin Babić
  • 10/2016.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538017056
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Uzbuna u Bambusgaju" je nastavak edukativne slikovnice "Čajana na Mjesecu", koja na prihvatljiv i duhovit način potiče pozitivan stav prema očuvanju prirode i svih njenih vrsta.

Zbog klimatskih promjena svijet je u posljednjih nekoliko desetljeća počeo gubiti vrste i prirodna staništa zabrinjavajućom brzinom, a neke životinjske i biljne vrste su na pragu izumiranja. Među najugroženijim životinjskim vrstama na Zemlji su pande, a uzrok smanjivanju njihove populacije je i nestanak njihove omiljene hrane – bambusa. Stoga su Panda Manda i njezini prijatelji spas potražili na Mjesecu gdje su zasadili šumu bambusa koju su nazvali Bambusgaj. I tu po prilici završava "Čajana na Mjesecu".

Životinje su se brinule o Bambusgaju, zalijevale su mladice, plijevile korov sve dok jednog dana nisu naišli na polomljene stabljike. Odlučile su postaviti noćnu stražu i saznati tko je to učinio. Tu počinje zaplet koji će životinje razriješiti zajedničkim trudom i timskim radom a ishod će biti iznenađujući i zabavan.

Kao i "Čajana na Mjesecu", priča "Uzbuna u Bambusgaju" je bazirana na poznatim znanstvenim činjenicama koje su spretno uklopljene u fabulu i otvaraju niz mogućnosti za razgovor o djeci uvijek zanimljivim temama.

Pažljivo oblikovane, jasne i duhovite rečenice Gordane Lukačić, u kombinaciji s ilustracijama Martina Babića, kod djeteta razvijaju ljubav prema čitanju, a ujedno ga poučavaju o promjenama koje možemo zaustaviti samo složnim zajedničkim djelovanjem.

Slikovnica je namijenjena djeci uzrasta od četiri do sedam godina.

Gordana Lukačić profesorica je talijanskog i francuskog jezika i književnosti. Piše za djecu i odrasle te prevodi. Objavljeno joj je mnoštvo priča u dječjim časopisima, neke su joj priče dramatizirane na radiju, a objavila je slikovnice "Čajana na Mjesecu" (Libricon, 2013.), "Ribice, morske prijateljice" (Profil, 2015), "Krokodil na plaži" (Profil, 2015.), "Uzbuna u Bambusgaju!" (Libricon, 2016), "Povratak na Zemlju" (Libricon, 2017.) te roman za djecu i mlade "Hrabri Tango" (Panda Manda, 2020.) i "Totalna zavrzlama" (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2022.).

Pobjednica je 2. natječaja PIŠIRIŠI za najbolji tekst za slikovnicu na temu tolerancije koju je objavilo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade /Klub prvih pisaca 2016. pod naslovom "Kakav sam - takav sam". Objavila je i više kratkih priča za odrasle.

Martin Babić, rođen je 1987. u Zagrebu gdje je završio ALU, smjer Animirani film i novi mediji. Bavi se pisanjem scenarija, izradom scenografije, režiranjem i animiranjem lutka-filmova. Autor je dva kratkometražna animirana filma (Jure Grando – štrigun iz Kringe i Balada o fruli i ogrlici) s kojima je sudjelovao na mnogobrojnim međunarodnim festivalima animiranog filma te dobio nekoliko prestižnih međunarodnih priznanja i nagrada. Izrađivao je špice za emisije na HTV-u. Bio je selektor festivala Vafi gdje je vodio radionice animacije za djecu i mlade kao i u organizaciji Sedmog kontinenta (MSU), Hrvatskog filmskog saveza (u Zagrebu i u Kraljevici), Ministarstva kulture u programu Ruksak (pun) kulture te u Udruzi Panda Manda. Ilustrirao je tri slikovnice: “Uzbuna u Bambusgaju” (Libricon 2016.), “Povratak na Zemlju”, (Libricon 2017.) i “Pjegavi zec” (Panda Manda 2021.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –