Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordana Lukačić

Kakav sam - takav sam

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade
  • Ilustracije: Saša Jantolek
  • 11/2016.
  • 28 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537190644
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Kakav sam – takav sam" je dirljiva i duhovita suvremena priča o toleranciji –  jednako prema članovima obitelji kao i prema susjedima i životinjama. Tolerancija počinje u obitelji pa tako i priča o obitelji koju priča glavna junakinja Lana i opisuje odnose u svojem neboderu, koji tako postaje pozornica svijeta, ogledni prostor za tumačenje svevremenske mudrosti koja se s vremenom malo ili nimalo mijenja jer je dio naše ljudske naravi – uvijek tražimo nove i nove načine da razlike postanu bogatstvo, a ne prepreka, zato što mi, ljudi, to možemo. Tako da, poslužimo se riječima naše pobjedničke autorice, manje toga torpediramo, a više toleriramo. (Snježana Babić Višnjić)

Slikovnica Gordane Lukačić i Saše Jantoleka "Kakav sam takav sam" pobjedila je na 2. natječaju Piširiši, na temu tolerancije. Natječaj organizira Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca a dodjeljuje se za najbolju slikovnicu (tekst i ilustracije).

Gordana Lukačić profesorica je talijanskog i francuskog jezika i književnosti. Piše za djecu i odrasle te prevodi. Objavljeno joj je mnoštvo priča u dječjim časopisima, neke su joj priče dramatizirane na radiju, a objavila je slikovnice "Čajana na Mjesecu" (Libricon, 2013.), "Ribice, morske prijateljice" (Profil, 2015), "Krokodil na plaži" (Profil, 2015.), "Uzbuna u Bambusgaju!" (Libricon, 2016), "Povratak na Zemlju" (Libricon, 2017.) te roman za djecu i mlade "Hrabri Tango" (Panda Manda, 2020.) i "Totalna zavrzlama" (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2022.).

Pobjednica je 2. natječaja PIŠIRIŠI za najbolji tekst za slikovnicu na temu tolerancije koju je objavilo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade /Klub prvih pisaca 2016. pod naslovom "Kakav sam - takav sam". Objavila je i više kratkih priča za odrasle.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –