Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordana Lukačić

Ribice, morske prijateljice

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Branka Hollingsworth Nara
  • 06/2015.
  • 24 str., meki uvez
  • ISBN 9789533134239
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Agata i Lota nerazdvojne su prijateljice. Igraju se u morskim dubinama, među rasplesanim travkama, zaigranim školjkama i čudesnim koraljima, pričaju cijeli dan i dijele sve tajne. Agata se zaljubila u Adama. Kakva je to ljubav bila! O tome još valovi šume. Jednog su se dana prijateljice zapričale i izgubile. U početku su se silno zabavljale igrajući se s bićima na koja su naišle i pozdravljale stare prijatelje, ali u jednom su trenutku ogladnile i prepale se.

A Adam je primijetio da nema Agate i krenuo je tražiti, sigurno, kako to rakovi rade – dva koraka nazad, jedan naprijed. I stigao je u pravi čas!

Gordana Lukačić profesorica je talijanskog i francuskog jezika i književnosti. Piše za djecu i odrasle te prevodi. Objavljeno joj je mnoštvo priča u dječjim časopisima, neke su joj priče dramatizirane na radiju, a objavila je slikovnice "Čajana na Mjesecu" (Libricon, 2013.), "Ribice, morske prijateljice" (Profil, 2015), "Krokodil na plaži" (Profil, 2015.), "Uzbuna u Bambusgaju!" (Libricon, 2016), "Povratak na Zemlju" (Libricon, 2017.) te roman za djecu i mlade "Hrabri Tango" (Panda Manda, 2020.) i "Totalna zavrzlama" (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2022.).

Pobjednica je 2. natječaja PIŠIRIŠI za najbolji tekst za slikovnicu na temu tolerancije koju je objavilo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade /Klub prvih pisaca 2016. pod naslovom "Kakav sam - takav sam". Objavila je i više kratkih priča za odrasle.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –