Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordana Lukačić

Povratak na Zemlju

  • Nakladnik: Libricon
  • Ilustracije: Martin Babić
  • 10/2017.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538017070
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U čajani na Mjesecu panda izvidnica redovito je teleskopom gledala što se događa na Zemlji. Nije više bilo ledenih vrhova i svjetlucavih kristalnih prostranstava. Iznad Zemlje se, u raznim nijansama sive boje i u raznim oblicima, širio dim.

"Povratak na Zemlju" je treći nastavak edukativne eko slikovnice o pandi Mandi i njenim prijateljima. Iako sa svojim prethodnicama, slikovnicama "Čajana na Mjesecu" i "Uzbuna u Bambusgaju", dijeli likove i fabulu, "Povratak na Zemlju" može se, kao uostalom i prethodne dvije knjige, čitati kao zasebna priča.

Razigrane i duhovite ilustracije Martina Babića sljubile su se sa zanimljivim tekstom koji se temelji na znanstvenim činjenicama obogaćenim maštom. Tekst je otisnut velikim tiskanim slovima kako bi i čitači početnici lako čitali, a i oni koji su već postali gutači slova.

Slikovnica je namijenjena predškolskoj djeci i djeci nižih razreda osnovne škole. Ne propustite pročitati zašto su se pande vratile na Zemlju!

Gordana Lukačić profesorica je talijanskog i francuskog jezika i književnosti. Piše za djecu i odrasle te prevodi. Objavljeno joj je mnoštvo priča u dječjim časopisima, neke su joj priče dramatizirane na radiju, a objavila je slikovnice "Čajana na Mjesecu" (Libricon, 2013.), "Ribice, morske prijateljice" (Profil, 2015), "Krokodil na plaži" (Profil, 2015.), "Uzbuna u Bambusgaju!" (Libricon, 2016), "Povratak na Zemlju" (Libricon, 2017.) te roman za djecu i mlade "Hrabri Tango" (Panda Manda, 2020.).

Pobjednica je 2. natječaja PIŠIRIŠI za najbolji tekst za slikovnicu na temu tolerancije koju je objavilo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade /Klub prvih pisaca 2016. pod naslovom "Kakav sam - takav sam". Objavila je i više kratkih priča za odrasle.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –