Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordana Lukačić Martin Babić

Povratak na Zemlju

  • Nakladnik: Libricon
  • Ilustracije: Martin Babić
  • 10/2017.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538017070
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U čajani na Mjesecu panda izvidnica redovito je teleskopom gledala što se događa na Zemlji. Nije više bilo ledenih vrhova i svjetlucavih kristalnih prostranstava. Iznad Zemlje se, u raznim nijansama sive boje i u raznim oblicima, širio dim.

"Povratak na Zemlju" je treći nastavak edukativne eko slikovnice o pandi Mandi i njenim prijateljima. Iako sa svojim prethodnicama, slikovnicama "Čajana na Mjesecu" i "Uzbuna u Bambusgaju", dijeli likove i fabulu, "Povratak na Zemlju" može se, kao uostalom i prethodne dvije knjige, čitati kao zasebna priča.

Razigrane i duhovite ilustracije Martina Babića sljubile su se sa zanimljivim tekstom koji se temelji na znanstvenim činjenicama obogaćenim maštom. Tekst je otisnut velikim tiskanim slovima kako bi i čitači početnici lako čitali, a i oni koji su već postali gutači slova.

Slikovnica je namijenjena predškolskoj djeci i djeci nižih razreda osnovne škole. Ne propustite pročitati zašto su se pande vratile na Zemlju!

Gordana Lukačić profesorica je talijanskog i francuskog jezika i književnosti. Piše za djecu i odrasle te prevodi. Objavljeno joj je mnoštvo priča u dječjim časopisima, neke su joj priče dramatizirane na radiju, a objavila je slikovnice "Čajana na Mjesecu" (Libricon, 2013.), "Ribice, morske prijateljice" (Profil, 2015), "Krokodil na plaži" (Profil, 2015.), "Uzbuna u Bambusgaju!" (Libricon, 2016), "Povratak na Zemlju" (Libricon, 2017.) te roman za djecu i mlade "Hrabri Tango" (Panda Manda, 2020.) i "Totalna zavrzlama" (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2022.).

Pobjednica je 2. natječaja PIŠIRIŠI za najbolji tekst za slikovnicu na temu tolerancije koju je objavilo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade /Klub prvih pisaca 2016. pod naslovom "Kakav sam - takav sam". Objavila je i više kratkih priča za odrasle.

Martin Babić, rođen je 1987. u Zagrebu gdje je završio ALU, smjer Animirani film i novi mediji. Bavi se pisanjem scenarija, izradom scenografije, režiranjem i animiranjem lutka-filmova. Autor je dva kratkometražna animirana filma (Jure Grando – štrigun iz Kringe i Balada o fruli i ogrlici) s kojima je sudjelovao na mnogobrojnim međunarodnim festivalima animiranog filma te dobio nekoliko prestižnih međunarodnih priznanja i nagrada. Izrađivao je špice za emisije na HTV-u. Bio je selektor festivala Vafi gdje je vodio radionice animacije za djecu i mlade kao i u organizaciji Sedmog kontinenta (MSU), Hrvatskog filmskog saveza (u Zagrebu i u Kraljevici), Ministarstva kulture u programu Ruksak (pun) kulture te u Udruzi Panda Manda. Ilustrirao je tri slikovnice: “Uzbuna u Bambusgaju” (Libricon 2016.), “Povratak na Zemlju”, (Libricon 2017.) i “Pjegavi zec” (Panda Manda 2021.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –