Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordana Lukačić Martin Babić

Pjegavi zec

  • Nakladnik: Panda Manda
  • Ilustracije: Martin Babić
  • 09/2021.
  • 28 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789534909317
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

„U šumarku kraj livade bajne živio je zeko ovijen velom tajne. Što je zeko skrio, zašto nikom nije bio mio? Tko odgovor želi čuti, neka sa mnom u šumu pođe i kroz priču do odgovora dođe.“

Zec Bero nositelj je poruke o emocijama koje su prirodne, ali nisu socijalno prihvatljive, a javljaju se od najranije dobi. Upravo je ljutnja takva društveno neprihvatljiva emocija, ali i jedina koja sa sobom nosi energiju potrebu za promjenu. Kroz priču o zecu koji se razlikovao po boji krzna, koji je prolazio kroz negativne emocije, bio u sukobu sa samim sobom i drugima, slikovnica "Pjegavi zec" pokazat će kako poštivati, uvažavati i prihvaćati bogatstvo različitosti, kako razvijati povjerenje i međusobne simpatije, kako se mijenjati na obostrano zadovoljstvo i učvrstiti samopouzdanje, a sve to kroz djeci prihvatljiv medij – ilustraciju i jednostavan tekst.  

Gordana Lukačić profesorica je talijanskog i francuskog jezika i književnosti. Piše za djecu i odrasle te prevodi. Objavljeno joj je mnoštvo priča u dječjim časopisima, neke su joj priče dramatizirane na radiju, a objavila je slikovnice "Čajana na Mjesecu" (Libricon, 2013.), "Ribice, morske prijateljice" (Profil, 2015), "Krokodil na plaži" (Profil, 2015.), "Uzbuna u Bambusgaju!" (Libricon, 2016), "Povratak na Zemlju" (Libricon, 2017.) te roman za djecu i mlade "Hrabri Tango" (Panda Manda, 2020.) i "Totalna zavrzlama" (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2022.).

Pobjednica je 2. natječaja PIŠIRIŠI za najbolji tekst za slikovnicu na temu tolerancije koju je objavilo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade /Klub prvih pisaca 2016. pod naslovom "Kakav sam - takav sam". Objavila je i više kratkih priča za odrasle.

Martin Babić, rođen je 1987. u Zagrebu gdje je završio ALU, smjer Animirani film i novi mediji. Bavi se pisanjem scenarija, izradom scenografije, režiranjem i animiranjem lutka-filmova. Autor je dva kratkometražna animirana filma (Jure Grando – štrigun iz Kringe i Balada o fruli i ogrlici) s kojima je sudjelovao na mnogobrojnim međunarodnim festivalima animiranog filma te dobio nekoliko prestižnih međunarodnih priznanja i nagrada. Izrađivao je špice za emisije na HTV-u. Bio je selektor festivala Vafi gdje je vodio radionice animacije za djecu i mlade kao i u organizaciji Sedmog kontinenta (MSU), Hrvatskog filmskog saveza (u Zagrebu i u Kraljevici), Ministarstva kulture u programu Ruksak (pun) kulture te u Udruzi Panda Manda. Ilustrirao je tri slikovnice: “Uzbuna u Bambusgaju” (Libricon 2016.), “Povratak na Zemlju”, (Libricon 2017.) i “Pjegavi zec” (Panda Manda 2021.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –