Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordana Lukačić

Čajana na Mjesecu

  • Nakladnik: Libricon
  • Ilustracije: Tea Stražičić
  • 06/2013.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Čajana na Mjesecu" je edukativna slikovnica koja na prihvatljiv i duhovit način potiče kod djece pozitivan stav prema očuvanju prirode i svih njenih vrsta.

Glavni likovi slikovnice su pande – mali medvjedići koji su zbog klimatskih promjena među najugroženijim životinjskim vrstama na Zemlji. Uzrok smanjivanju njihove populacije je i nestanak njihove omiljene hrane – bambusa. Pande šalju svoju predstavnicu Mandu u daleki svijet, da potraži pomoć kod izmišljenog stvora Milizbora koji prodaje parcele na Mjesecu na kojem su se stvorili pogodni klimatski uvjeti za pošumljavanje bambusom. Pande odlaze na Mjesec, pošumljavaju ga bambusom, otvaraju čajanu iz koje se pri kuhanju čaja svakodnevno isparava maglica koja na Zemlji otapa tanak led koji se po njoj već počeo hvatati.


Pažljivo oblikovane, jasne i duhovite rečenice Gordane Lukačić, u kombinaciji s maštovitim ilustra-cijama Tee Stražičić, kod djeteta razvijaju ljubav prema čitanju, a ujedno ga poučavaju o promjenama koje možemo zaustaviti samo složnim zajedničkim djelovanjem.

Slikovnica je namijenjena djeci uzrasta od tri do sedam godina.

Gordana Lukačić profesorica je talijanskog i francuskog jezika i književnosti. Piše za djecu i odrasle te prevodi. Objavljeno joj je mnoštvo priča u dječjim časopisima, neke su joj priče dramatizirane na radiju, a objavila je slikovnice "Čajana na Mjesecu" (Libricon, 2013.), "Ribice, morske prijateljice" (Profil, 2015), "Krokodil na plaži" (Profil, 2015.), "Uzbuna u Bambusgaju!" (Libricon, 2016), "Povratak na Zemlju" (Libricon, 2017.) te roman za djecu i mlade "Hrabri Tango" (Panda Manda, 2020.) i "Totalna zavrzlama" (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2022.).

Pobjednica je 2. natječaja PIŠIRIŠI za najbolji tekst za slikovnicu na temu tolerancije koju je objavilo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade /Klub prvih pisaca 2016. pod naslovom "Kakav sam - takav sam". Objavila je i više kratkih priča za odrasle.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –