Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Milan Majerović-Stilinović ×

Preporuka • 28.09.2023.

Milan Majerović-Stilinović : Srce mog medvjeda

Knjiga je na pripovjednom planu barem, sasvim jednostavna. Prati Marka (manje ili više) od njegovih prvih dana do njegovog posljednjeg, od djetinjstva i učenja o biljkama te bakinih priča o svecima ili prepričavanja narodnih priča, daleko od šume i zelenila, na krajnju suprotnost, sve do bodljikavih žica, baraka i stupa srama koncentracijskog logora.
Najava • 09.09.2023.

Promocija knjige 'Srce mog medvjeda' u Nacionalnom parku Risnjak

U subotu 9. rujna 2023. knjiga 'Srce mog medvjeda' Milana Majerovića-Stilinovića vraća se na mjesto odakle je poteklo – u Markov brlog u Nacionalnom parku Risnjak. Pridružite na jedinstvenoj promociji knjige koja će se održati u sklopu obilježavanja 70 godina od osnivanja Nacionalnog parka Risnjak.
Najava • 01.06.2023.

Promocija romana 'Srce mog medvjeda' Milana Majerovića-Stilinovića

Promocija romana inspiriranog planinom, 'Srce mog medvjeda' Milana Majerovića-Stilinovića, održat će se 1. lipnja u zagrebačkom Hoću knjigu Megastoru. Na promociji će uz autora sudjelovati spisateljica Suzana Matić i pisac i novinar Gordan Nuhanović koji će nas kroz razgovor i čitanje ulomaka odvesti u prošlost...
Najava • 18.05.2023.

2. Festival knjiga i planina Brdo knjiga

Drugo izdanje festivala knjiga i planina 'Brdo knjiga' održat će se u Samoboru i okolnom gorju od 18. do 21. svibnja donoseći ljubiteljima planina, knjiga i vedrog duha bogat četverodnevni program. Program nadahnut planinama uključuje brojne izložbe, predstavljanja knjiga i TV serijala, okrugle stolove, glazbeni program te izlete u prirodu.
Najava • 08.12.2022.

Promocija knjige 'Kvarnerski otoci pješice i biciklom' autorskog dvojca Černicki & Forenbaher

Promocija knjige 'Kvarnerski otoci pješice i biciklom' održat će se u četvrtak 8. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi koja nam otkriva četiri velika kvarnerska otoka: Krk, Cres, Lošinj i Rab, govorit će predani istraživači i autori Lara Černicki i Stašo Forenbaher te Milan Majerović-Stilinović, moderator.
Najava • 16.07.2020.

Razgovor o knjizi 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića Stilinovića

Razgovor s novinarom i planinarom Milanom Majerovićem Stilinovićem povodom izlaska njegove knjige 'Što sam naučio na planini' održat će se u četvrtak 16. srpnja u parku ispred Bookse. O lekcijama s planine, o (ne)iskustvu planinarenja, susreta s prirodom, ljudima i samim sobom, razgovarat će s Miljenkom Buljević.