Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.07.2020.

Razgovor o knjizi 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića Stilinovića
Održava se
16.07.2020. u 20h

Razgovor s novinarom i planinarom Milanom Majerovićem Stilinovićem povodom izlaska njegove knjige Što sam naučio na planini (Libricon 2020.), održat će se u četvrtak 16. srpnja u 20 sati u parku ispred Bookse (Martićeva 14d). 

O lekcijama s planine, o (ne)iskustvu planinarenja, susreta s prirodom, ljudima i samim sobom, razgovarat će s Miljenkom Buljević. O čemu razmišljamo dok hodamo, što nosimo sa sobom, što dijelimo, što je red i kamo sve ne moraš stići samo su polazne točke za priču o putopisanju, poeziji, književnosti... 

O knjizi:

U knjizi Što sam naučio na planini Majerović-Stilinović donosi 50 kratkih “priča u hodu”. Njegovi zapisi nadahnuti boravcima u prirodi, susretima s ljudima, živim bićima i fenomenima na koje nailazi tijekom planinarenja, imaju jaku autobiografsku crtu. Obogaćenu autorovim fotografijama u dizajnerskoj obradi Irene Mihalinec, knjigu je uredio Roman Simić koji za nju kaže da je “osobita, endemska biljka – nezamjenjivo planinska. Jedinstvena zbirka priča, uspona i spustova, staza markiranih i zaraslih, malih i velikih čuda koja čekaju i na vas.”

Milan Majerović-Stilinović

Što sam naučio na planini : Priče u hodu

  • Libricon 07/2020.
  • 141 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538017131
  • Cijena 120.00 kn

U knjizi 'Što sam naučio na planini' Majerović-Stilinović donosi 50 kratkih 'priča u hodu'. Njegovi zapisi nadahnuti boravcima u prirodi, susretima s ljudima, živim bićima i fenomenima na koje nailazi tijekom planinarenja, imaju jaku autobiografsku crtu. Čitatelja vode na putovanje između dokumentarističkih crtica, poetičnih impresija i osobnih dvojbi i spoznaja razumljivih svakome koga privlače planine i hodanje bez čvrsto zadanog cilja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –