Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.10.2019.

Promocija knjige 'Rastanci' Mani Gotovac
Održava se
17.10.2019. u 19h

Promocija nove knjige Mani Gotovac "Rastanci" (VBZ, 2019) održat će se u četvrtak 17. listopada u 19 sati u baru Botaničar u Zagrebu (Trg Marka Marulića 6).

Knjigu će predstaviti: Andrea Zlatar, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.

Novi roman Mani Gotovac potresna je i beskompromisna priča o cjeloživotnoj ljubavi u kojoj nastupaju brojne velike figure naše kulturne scene od sredine sedamdesetih do danas. Premda se bavi onim najkompleksnijim i najsuptilnijim vezama među ljudima – koje nikad do kraja ne razumijemo ali zbog kojih živimo – roman je ispisan furiozno, a tako se i čita, u dahu. A to se može samo s iznimnim spisateljskim umijećem, koje uspijeva uhvatiti i prikazati i ono što se nikako ne može racionalno objasniti i raščlaniti. Mani Gotovac napisala je veliki ljubavni roman, ali istovremeno i fascinantnu kroniku jednog vremena i nekog boljeg, finijeg, građanskijeg Zagreba. (Drago Glamuzina)

Mani Gotovac

Rastanci

  • V.B.Z. 09/2019.
  • 224 str., meki uvez
  • ISBN 9789535201816
  • Cijena 99.00 kn

Jedan muškarac, jedna žena: ljubav, strast, žudnja. Jednostavno život, život koji započinje tjelesnom žudnjom, gotovo glađu za drugom osobom. On želi nju, ona želi njega. Tijekom godina, tijekom desetljeća, dolaze i odlaze jedan drugome, strast postaje ljubav, pa prijateljstvo. No žudnja nikada ne nestaje: samo su trenuci bliskosti sve rjeđi, a pauze između njih sve dulje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –