Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.12.2017.

Hrvatski autori u prosincu u Hoću knjigu Megastoreu
Održava se
07.-16.12.2017.

Hoću knjigu Megastore svoja je vrata ponovno otvorio početkom studenog, a nakon promocija Anite Šupe, Ljubice Uvodić-Vranić te Rupi Kaur koje se se održale proteklog mjeseca, Hoću knjigu najavljuje i skorašnja gostovanja popularnih hrvatskih autora.

U božićnom ruhu Megastore će ugostiti Mani Gotovac, Milanu Vuković Runjić, Dragu Glamuzinu, Radu Šerbedžiju, Kristiana Novaka, Miljenka Jergovića, Igora Mandića... koji će govoriti o svojim knjigama i družiti se s čitateljima.

Osim promocija, u Megastoreu se održavaju i razna događanja za djecu i odrasle: Grad Djeda Mraza, redovite radionice udruge Ministarstva magije (namijenjene djeci od 5 do 13 godina), jednotjedni nastupi akustičnog benda Amaterapeuti (svake srijede od 18 do 19 sati), Book club s Anom Jembrek i još mnogo toga.

Ljubavne subverzije Mani Gotovac
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 9.12. u 18 sati

Ćutim te Gotovac Mani

Ljubav je najjača sila na svijetu! Ne vjerujete? Doznajte da je doista tako na razgovoru kojeg će voditi naša poznata teatrologinja Mani Gotovac s novinarkom i književnicom Milanom Vuković Runjić te spisateljem i urednikom Dragom Glamuzinom.

Oni će 8. prosinca u 18 sati u Hoću knjigu Megastoreu govoriti o subverzivnoj snazi ljubavi. Pokušat će odgovoriti na neka goruća intimna pitanja koja nas golicaju. Što je to ljubav? Zašto nas navodi na dobra i ponekad luckasta djela? Usađuje li u nas požrtvovnost, privrženost i odanost? Sve su to pitanja koja će raspraviti ovi cijenjeni sugovornici.

Tijekom događanja odgovarat će na pitanja posjetitelja, potpisivati odabrane naslove svojih knjiga te se družiti s čitateljima.

Druženje s Radom Šerbedžijom
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 12.12. u 16:30 sati

Poslije kiše Šerbedžija Rade

Pod ugašenim svjetlima reflektora, tamo gdje žmirka još samo svjetlo kompjuterskog ekrana i tamo gdje čovjek biva sam bez obzira na sve množine u koje je uvršten, Rade Šerbedžija progovara glasom koji zna kako se najmudrije igra glavna rola u vlastitom životu.

Velikan hrvatskog glumišta, Rade Šerbedžija, nije samo intrigantan kada je na glumačkoj sceni, nego i kad se nađe licem u lice sa svojim obožavateljima. Šerbedžija će se s njima vrlo rado podružiti i potpisivati svoju novu knjigu razmišljanja "Poslije kiše" u kojoj piše o ljudima, gradovima, svjetovima, umjetnosti, idealima i uspomenama koje su nadživjele sva naša (ne)vremena.

Susret, ali najljepši s Kristianom Novakom
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 14.12. u 19 sati

Ciganin, ali najljepši Novak Kristian

Ovog pisca domaća kritika već je uzdigla na rang modernog klasika. Nisu se štedjeli epiteti u vezi s njegovim književnim stilom koji je uspoređivan s detonacijskom moći plastičnog eksploziva, a njegov živi jezični izraz naišao je na sveopće odobravanje.

Kristian Novak govorit će o svojem posljednjem hit romanu „Ciganin, ali najljepši“ te će zainteresiranima potpisivati primjerke svojih knjiga.

Dodatni razlog za posjet događanju je i jedno posebno glazbeno iznenađenje!

Druženje s Miljenkom Jergovićem
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 15.12. u 18 sati 

Nezemaljski izraz njegovih ruku Jergović Miljenko

U svojoj novoj knjizi „Nezemaljski izraz njegovih rukuMiljenko Jergović na originalan način progovara o sarajevskom atentatu, povijesnim okolnostima koji su doveli do njega te sudionicima ovog dalekosežnog događaja. Atentat nije prikazan kao izraz nekog balkanskog hira nego kao logičan nastavak i posljedica modernizacijske i prosvjetiteljske misije bečkih vlasti u Bosni.

Nakon predstavljanja knjige slijedi druženje pisca s čitateljima te potpisivanje knjiga.

Promocija knjige "Predsmrtni dnevnik" Igora Mandića
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 16.12. u 18 sati 

Predsmrtni dnevnik Mandić Igor

Predsmrtni dnevnik Igora Mandića knjiga u kojoj se autor odlučio pozabaviti najvećim tabu-temama - suočavanjem sa smrću i samoubojstvom. Mandić je britak, lucidan, autoironičan i duhovit kao u svojim najboljim knjigama, a nije patetičan ni kad piše o najtežim emotivnim traumama.

Došlo neko takvo vrijeme, da se smrt „vrati u život“ – tako će, paradoksalnom morbidnosti, vjerojatno odgovoriti Igor Mandić na pitanje što ga je ponukalo na pisanje „Predsmrtnog dnevnika“. Želite li čuti više, dođite na promociju na kojoj će ovaj veliki pisac, polemičar i kolumnist razgovarati s Dragom Glamuzinom.

Igor Mandić će u svom originalnom stilu reći koju riječ o svojim „predsmrtnim danima“ i nadahnuću koje stoji iza posljednje knjige, a odvojit će i dio vremena na potpisivanje svojih djela fanovima. Druženje s Mandićem moderirat će naš poznati urednik i književnik Drago Glamuzina.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –