Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.03.2007.

PROMOCIJA : Među najljepšima najljepše
Održava se
30.03.2007.

Predstavljanje knjiga Vesne Krmpotić “Bajke”, “Basne”, “Priče”, “Priče mudrosnice”, “Priručnik za predsjednike i Prinožnik za narod” i “Anegdote i zgodopisi” objavljenih u seriji “Među najljepšima najljepše” održati će se u četvrtak, 29.3.2007. u 18.30 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4.

Sudjeluju:
Vesna Krmpotić, književnica
Velimir Visković, književni kritičar
Ervin Jahić, urednik knjiga

O knjigama:
Basne, priče, bajke, anegdote i legende u ovim knjigama izabrane su prema osobnom uvidu i ukusu, koji ne slijedi uobičajene izbore takve vrste. Ne zato da bi se sačinila antologija pretežito »egzotičnog« materijala, vec zato da bi se naš vidokrug obogatio remek-djelima naroda i kultura prostorno udaljenih, duhom bliskih, a nedovoljno nam poznatih.

Nisam slijedila nikakvo određeno načelo izbora – recimo, načelo doba i mjesta nastanka, ili načelo kakve-takve jednakosti u zastupljenosti kultura i naroda. Naprosto, birala sam priče koje mi se sviđaju, zato što su maštovite, duhovite, mudre, neobične; i jos zato što su (te priče) mnogim »našim« pričama i majke i bake... eto, tako sam ih i zato birala.
Vesna Krmpotić

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –