Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.06.2009.

Promocija novog izdanja romana 'Sjaj epohe' Borivoja Radakovića
Održava se
24.06.2009.

Promocija novog izdanja kultnog romana Borivoja Radakovića "Sjaj epohe" održat će se u srijedu, 24. lipnja 2009., s početkom u 19,30 sati, na terasi kluba Purgeraj u Zagrebu (Park Ribnjak 1) u sklopu festivala PARK-IN ZAGREB.

Uz autora, sudjeluju Milana Vuković Runjić, Željko Ivanjek i Boris Perić.

"Sjaj epohe" je bio prvi roman generacije koja je prošla iskustvo punka i novoga vala. U njemu su se prvi puta u povijesti hrvatske književnosti pojavili nogometni navijači, i to onakvi kakvim ih danas znamo, sirovi i adrenalizirani, ispunjeni idealima uz koje se spremno umire.

"Sjaj epohe" bio je prvi naš urbani prozni tekst, od onih koji će se nastaviti ispisivati krajem devedesetih i koji će u jednome trenutku postati naraštajna manira. To je bila ta naša gradskost i naš identitet, koji ćemo stvarati i trošiti i od kojega ćemo u velikoj mjeri živjeti u vremenima post-jugoslavenskih bijesnih i krvavih nacionalizama. Boro Radaković ga je stilizirao i dovršio u “Sjaju epohe”.

Spletom okolnosti i logikom zlih vremena, on je, eto, postao nehotični i slučajni začinjavac prve hrvatske književnosti nakon raspada... (Miljenko Jergović) 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –