Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.04.2007.

PROMOCIJA : Putovanje u srce hrvatskog sna
Održava se
19.04.2007.

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 19. travnja 2007. u 19 i 30 održat će se predstavljanje romana «Putovanje u srce hrvatskog sna» Vlade Bulića.

Roman koji je dobio nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2006. godini predstavit će autor i urednik: Vlado Bulić i Kruno Lokotar..

"Putovanje u srce hrvatskoga sna" je svojevrstan bildungsroman Denisa Lalića. Ispripovijedan je kroz osam priča-poglavlja koja obuhvaćaju jedan mlad, još nedovršen život u kojemu se već steklo civilizacijsko iskustvo dugo nekoliko stoljeća: od krčenja stine s didom u vlaškom zavičaju - ne bi li se izborila zemlja za vinograd - zapečaćenog srednjovjekovnim podsjetnikom, udarcem u didov trbuh, do rasapa i stvaranja novog identiteta u cyber-svemiru, daleko od svakog zavičaja. Lalićevu odiseju "od motike do interneta" Vlado Bulić kontekstualizira prikazom Hrvatske devedesetih i nultih koji se, ugrubo, proteže od feudalnog terora osiljenih lokalaca, nasilnih ostataka militaraca i mafije do suptilnog i kapilarnog terora medija i konzumerizma, pri čemu je dominantna ideologija "krvi i tla" koja, utoliko, omogućava i neke predideološke varijante "pomirenja Hrvata". Bulićev artificijelizirani neorealizam počiva na pripovijednoj ritmici svakdana, razvijanoj kroz light-motive koji otkrivaju svakodnevni hard.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –